dinsdag, oktober 3, 2023

Techno en trance in februari: de tips van Casper Gout en Erwin Herkelman

-

Home » Features » Maandtips » Techno en trance in februari: de tips van Casper Gout en Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout tipt je daarbij het beste op het gebied van techno. Erwin Herkelman gaat over de trance-scene. Hieronder hun persoonlijke tips voor februari 2022.

Trance tips in februari

Er stond aanvankelijk genoeg tofs op het programma voor februari 2022. Het zou de maand worden waarin we eindelijk de 1000ste editie van A State of Trance zouden vieren, Luminosity had hun Trance Gathering op het programma staan en Menno de Jong zou de laatste winter editie van Menno Solo geven. Het mocht niet zo zijn. 

Fisherman Extended 12 hour Birthday Stream

Zaterdag 26 februari 2022 om 12.00, Twitch 

Een feestje dat wél doorgaat is het verjaardagsfeest van Fisherman. De dj mag graag zijn uithoudingsvermogen testen in langdurige livestreams. Ook dit jaar luistert hij traditiegetrouw weer zijn verjaardag op met een uitzending via Twitch.

Trance zal daarin uiteraard de hoofdmoot vormen, maar de dj is zeker niet vies van een uurtje early hardstyle of een uitstapje naar techno. En met B2B’s en guestmixes wordt het in ieder geval afwisselend.

Houd de pagina van het evenement in de gaten voor updates en de uiteindelijke planning. De stream bekijk en beluister je via zijn Twitch.

Techno evenementen en tips in februari

De laatste maanden van het clubseizoen zouden er normaal gesproken heel anders uitzien. Helaas moeten we het nog zonder doen. Geen toffe programmeringen in Shelter, Perron of Radion. Ook voor grotere events is het deze maand nog lastig, dus vinden we ook geen Nachtcollege of Ploegendienst in de agenda. Het wordt beter, dat staat vast, maar ondanks het schrale aanbod is er over de grens wat moois te beleven.

MATERIA – vinyl only edition

vrijdag 18 februari – Club Ampere, Antwerpen

Voor eenieder die nog altijd zweert bij fysieke releases: eindelijk een feestje waar de USB-stick verboden terrein is en het zwarte goud zegeviert. MATERIA is een concept van Vlaamse technolegende Marco Bailey. Na een aantal succesvolle edities in zowel België als Servië, vestigt het evenement zich nu in een van de tofste clubs van België: Ampere. Bij MATERIA staat de wat diepere, rauwere techno centraal — met deze keer dus enkel sets op vinyl. Naast gastheer Marco Bailey, kun je genieten van de dj skills van Dr. Rubinstein, Matrixxman en een nog special guest! Als ik een gokje mag wagen… Vinylbaas Freddy K, wellicht? We gaan het zien!

Check het event hier!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...