vrijdag, december 8, 2023

Trance tips voor mei 2022: de highlights van deze maand

-

Home » Features » Maandtips » Trance tips voor mei 2022: de highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke trance tips voor mei 2022.

Nifra: Black Hole 25 Years

11 mei 2022 vanaf 18:00 uur livestream via YouTube/Twitch/Facebook

Het label Black Hole bestaat dit jaar 25 jaar. Destijds opgericht door DJ Tiësto en Arny Bink is het inmiddels uitgegroeid tot een van de voornaamste labels binnen de trance-wereld. Voor het jubileum werd er een speciale website opgericht. Ook lanceerden ze diverse playlists met de beste releases sinds hun oprichting.

En wie ze volgt op hun socials heeft de afgelopen weken regelmatig een blik in hun rijke historie gekregen. Op 11 mei aanstaande staat daarnaast een livestream op de rol waarin rising star Nifra vanuit de Kasteeltuinen in Arcen haar favorieten uit 25 jaar Black Hole Recordings presenteert.

De livestream begint om 18.00 en is te volgen via YouTube, Twitch en Facebook. De links vind je hier.


Above & Beyond at Gashouder, Amsterdam

12 & 13 mei – Gashouder, Amsterdam

Vanuit het techno-bolwerk van Nederland komt op donderdag 12 en vrijdag 13 mei 2022 eens een keer een ander geluid. Above & Beyond presenteren Above & Beyond at Gashouder.

De producers uit Londen werden groot in de trance-scene maar hebben inmiddels laten zien van veel méér markten thuis te zijn. Het trio weet zich keer op keer opnieuw uit te vinden. Ze waren de eersten die het aandurfden om akoestische versies van hun bekendste tracks te maken en verrasten hun publiek in 2019 met een meditatie-album. Anno 2022 zitten ze vooral in de progressive trance-hoek en afgelopen jaar brachten ze een breaks-track uit.

Voor hun optreden in Gashouder hebben ze twee mooie namen van hun label Anjunabeats gestrikt. gardenstate en Pretty Pink timmerden de afgelopen jaren flink aan de weg met hun muziek. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hun performances.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 54,88 en koop je via de website van MOJO.


Essence of Trance special: Richard Durand 6 hour solo

28 mei – vertrek vanuit Bataviahaven, Lelystad

Vorig jaar tipte ik ze regelmatig: de Essence of Trance-cruises van het label Nocturnal Knights Music. Een geweldige ervaring die ik iedere liefhebber gun. Terwijl je met een prachtig zeilschip over het IJsselmeer glijdt met een drankje in je hand, geniet je van de beste trance die over het water knalt.

Op 28 mei 2022 staat er een speciale editie op het programma. Trance-veteraan Richard Durand draait dan de volledige zes uur solo. En daarin zullen ongetwijfeld ook veel tracks van zijn nieuwe album in voorbij komen.

Er zijn nog een paar kaarten. Mocht je nog mee willen, wees er dan snel bij. Ze kosten € 81,99 en je kunt ze aanschaffen via deze website.


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor mei 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...