dinsdag, februari 27, 2024

Big boys omarmen Maddix: ‘Heel tof om te zien’

-

Home » Spinnin' Records » Big boys omarmen Maddix: ‘Heel tof om te zien’

Met support van grote namen zoals Hardwell, Tiësto, Afrojack en Martin Garrix staat de 25-jarige Brabantse producer Pablo Rindt, beter bekend als Maddix, aan het begin van een avontuurlijke reis door de dancewereld. Te beginnen met een gepland optreden op Dance Nature, de afsluiter van het festivalseizoen in Eindhoven. Wij spraken met deze producer over het verleden, het heden én de toekomst.  

door Danouschka de Haas

Je komt uit Eindhoven komt maar je woont nu in Utrecht. Waarom heb je Brabant verlaten?

“Ik ben gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar hebben ze een muziekafdeling, waar ik Compositie en Muziekproductie heb gedaan. De school zit in Hilversum, maar ze noemen het dus Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Heel raar. Ik heb eerst ook een jaar een Hilversum gewoond, maar dat was niks voor mij. Toen heb ik gekozen om te verhuizen naar Utrecht. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en nu ben ik vooral druk met het maken van nieuwe platen.”

Support van de grote namen heb je sowieso al binnen. Zo draaide Afrojack tracks van je op Tomorrowland en Ultra Europe. Dat moet je een goed gevoel geven, toch?

“Ja, bizar! Vorig jaar kreeg ik de eerste support en dan kom je steeds meer in contact met de grote dj’s. Bij het label van Hardwell, Revealed Recordings, heb ik mijn eerste plaat uitgebracht en dan zie je meteen dat ze hem ook gaan draaien. Ik heb inmiddels zo’n 5 platen uitgebracht bij Revealed. Hardwell draait regelmatig mijn tracks en Afrojack nu ook. Dat is heel tof om te zien.”

Maddix

“Op Ultra Europe heb ik het zelf ervaren. Ik was op vakantie in Kroatië en zou alleen op zondag met Hardwell meegaan naar het festival, maar ik heb de andere twee dagen eraan vast geplakt. Ik stond bij Afrojack en hij draaide mijn track ‘Tumalon’. Heel bizar om te zien hoe een crowd van 60.000 mensen los gaat op jouw eigen muziek. Eigenlijk is het niet te omschrijven hoe het voelt. Het is zo weer voorbij, maar die adrenalinekick die je ervan krijgt is fantastisch.”

“Het is super tof om de reacties te zien op een track die ik in mijn kleine kamertje in Utrecht heb gemaakt. Op zo’n festival zie je waarvoor je het maakt. Dat motiveert enorm. Ook werd ik herkend door iemand, dat was bijzonder voor mij. Er stapte een jongen op mij af voor een foto, hij was heel zenuwachtig. Leuk om te zien dat mensen je herkennen en je muziek zo waarderen.”

We gaan even terug in de tijd. Hoe was kleine Maddix

“Ik ben echt opgegroeid met muziek. Mijn moeder speelt djembé, zo’n Afrikaanse trommel. Ze kwam altijd met de djembé aanzetten als ik niet kon slapen. Toen is het eigenlijk al begonnen. Zelf heb ik heb het ook jarenlang gespeeld, net als drums en piano.”

Wanneer heb je je eerste stappen gezet in de dance-industrie?

“Rond mijn 15e kwam ik in aanraking met dancemuziek. Klasgenoten lieten mij muziek horen van Chuckie en Sneakerz. Dat vond ik allemaal super vet om te horen en toen ben ik het vrij snel zelf gaan maken. In die periode was internet nog niet heel groot, dus je kon geen tutorials kijken. Daardoor moest ik alles zelf ontdekken. Dat beviel zo goed, dat ik het nu nog steeds met plezier doe.”

“Voordat ik hieraan begon heb ik eerst nog een jaar Kunstmatige Intelligentie gestudeerd. Een hele leuke opleiding, maar wel heel pittig. Ik had ook geen tijd meer om muziek te maken vanwege het vele huiswerk. Na een goed gesprek met mijn ouders ben ik ermee gestopt, zodat ik muziek kon maken.”

“Produceren was op dat moment echt een passie waar ik mee verder wilde. Op de middelbare school maakte ik al mijn eigen platen. Dit nam serieuze vormen aan toen ik begon met mijn opleiding in Utrecht. De kwaliteit verhoogde en het werd steeds uitdagender en toffer om nieuwe tracks te produceren.”

Waarom heb je gekozen voor de naam Maddix?

“Daar zit geen bijzonder verhaal achter, dat is gewoon verzonnen. Ik wilde eerst iets met mijn naam Pablo, maar er kwam geen serieuze naam uit. Na 3 maanden nadenken en een lijst vol namen te hebben, kwam ik uit op Maddox, maar die naam bestond al. Toen is het Maddix geworden. Een makkelijke naam en goed te onthouden.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor een nieuwe track?

“Imiteren is een goede manier om te leren, net als het waarderen wat andere mensen doen. Ik heb EDM-platen gemaakt maar ook electro en zelfs progressive-tracks met meer gevoel en emotie. Die staan alleen niet online. Nu focus ik mij vooral op EDM.”

“Wanneer ik begin aan een nieuwe plaat heb ik vaak al iets in m’n hoofd. Dit is meestal een element uit een plaat die ik heb gehoord. Mocht mijn inspiratie op zijn, pak ik de synthesizer erbij en ga ik luisteren welke geluiden daar inzitten. Hieruit ontstaan ook vaak toffe ideeën. De synthesizer brengt me ook wel eens op een totaal ander spoor. En zo worden nieuwe tracks geboren.”

Maddix

Welk genre vind je zelf te gek om naar te luisteren?

“Ik luister graag popmuziek en daar wil ik in de toekomst ook nog iets mee gaan doen. Daarnaast luister ik ook deephouse en ga ik graag naar technofeesten. Thuis luister ik geen techno. Het lijkt mij tof om een uitstapje te maken naar dat genre, maar dat zou ik dan niet aan de naam Maddix koppelen.”

Je zit momenteel bij Revealed Recordings, Armada en Spinnin’. Hoe is deze driehoek ontstaan?

“Ik ben nergens vast getekend. Bij Revealed doen ze dat ook niet meer. Ik kan per plaat nu bepalen waar ik hem uitbreng en welk publiek ik ermee wil bereiken. Voor mij is de afwisseling erg fijn. Ik heb er bewust voor gekozen om het zo te doen, maar de laatste tijd ben ik wat meer actief bij Revealed Recordings. Dat matcht goed met mijn stijl. De meeste platen die ik nu maak kunnen bijna alleen maar bij Revealed uitgebracht worden.”

Wat is het mooiste wat je tot nu toe mee heb gemaakt in je carrière?

“Even denken… Wat ik heel tof vond, is dat ik door Robbert van de Corput (Hardwell) werd uitgenodigd om naar zijn radioshow te komen voor een interview tijdens zijn 250e editie van Hardwell On Air. Ik werd twee dagen van tevoren uitgenodigd. Dit was echt te gek. Het werd wereldwijd live uitgezonden, dat maakte het wel spannend. Maar het was een hele bijzondere ervaring.”

Maddix Hardwell

Met wie zou je graag een plaat willen produceren in de toekomst?

“Met Hardwell, Afrojack en Axwell ^Ingrosso. Dat zijn de bazen uit deze industrie en het lijkt mij te gek om met hun samen te werken. Martin Garrix past ook nog wel in het rijtje. Ze zijn allemaal zo groot en maken toffe muziek. Het zou een droom zijn die uitkomt. Met Hardwell heb ik al veel contact omdat ik bij zijn label zit, dus wie weet…”

Wat staat er op je bucketlist voor de komende jaren?

“Optreden voor een heel groot publiek, zoals op Ultra Europe en Tomorrowland, lijkt me te gek. Nu ben ik vooral bezig met het produceren van radioplaten. Mijn eigen track op de radio horen, ook al sta je in de Albert Heijn, zou ik heel vet vinden. Dus eerst dat bereiken en dan zien we wel verder.”

Op 17 september sta je op Dance Nature, de festivalafsluiter in Eindhoven. Hoe is dat voor jou?

“Ja, heel gaaf. Ik heb er echt veel zin in. Het is in Eindhoven, wat het voor mij extra speciaal maakt. Toch een soort thuisfeestje.”

Dance Nature

Wat kunnen we van jou verwachten op Dance Nature?

“Ik ga zeker wat van mijn nieuwe tracks draaien. Er komen binnenkort sowieso nog twee nieuwe platen op Revealed uit. Ik draai wel iets eerder op de dag, dus het wordt iets rustiger en meer groovy dan normaal.”

Dance Nature

Waar het broertje Down Under Festival zorgt voor de festivalopening in Eindhoven, is Dance Nature de onmisbare afsluiter. Onder meer The Partysquad, Joe Stone, La Fuente, Vato Gonzalez, Shermanology, Dyna, Lady Bee en natuurlijk Maddix zijn dit jaar van de partij om het festivalseizoen knallend af te sluiten. De 3e editie staat gepland op zaterdag 17 september, wederom op de Ijzeren Man in Eindhoven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nieuwe EDM en future house releases: De top 3 van Juliano van der Knaap – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Partysquad, La Fuente en Dyna op Dance Nature Festival Eindhoven

The Partysquad, Joe Stone, La Fuente, Vato Gonzalez, Shermanology, Dyna en Lady Bee zijn dit jaar enkele van de...