zondag, oktober 1, 2023

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

-

Home » Features » My First Gig » My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Servische dj/producer Goran Alavuk a.k.a. Alavux over zijn ‘most memorable gig’. “Het leek net een tribaal initiatieritueel.”

“Mijn mooiste gig ooit was in Tresor.West in Dortmund. Ze hadden net geopend en me gevraagd om live samen te spelen met Fear Of Color en Umwelt. Tresor.West was op alle fronten fantastisch. De club was superstrak in geluid, organisatie, toewijding en licht. Ze zeggen wel eens dat de perfecte club niet bestaat, maar deze club voldoet voor mij aan het plaatje. Zelfs als de venue leeg is, is de sfeer geweldig en hangt er een positieve energie. Kortom: enorm professioneel.”

Happy times

“Fear Of Color en Umwelt speelden die avond een voortreffelijke set en ik sloot af met een twee uur durende live-set. Een paar vrienden uit diverse landen waren speciaal voor mijn set naar Tresor.West gekomen. De respons die ik kreeg, was enorm positief. Die dag heb ik ook René Kirchner van Mas 2008 ontmoet. Ik luisterde al jaren naar hun muziek, dus dat was top. Bovendien is Dortmund een prachtige stad. Ik herinner me alleen happy times! In dit interview ga ik je echter over mijn meest bizarre gig vertellen…”

Bizarre gig

“Die bizarre gig vond plaats in club Kovacica in Panchevo. Volgens mij was dat in het jaar 2000. Ik was toen twintig. Ik had een paar vrienden bij me en enkele collega-dj’s met wie ik in die periode wel vaker draaide.”

Alavux I

Optimale stemming

“Het was ons laatste feest van dat seizoen. We hadden de avond ervoor een succesvol event in Belgrado gedaan met Chris Liberator op de line-up. Alles ging goed, de venue was stampvol en iedereen was in een optimale stemming. Het was zelfs nog drukker dan gemiddeld.”

Knallers

“Ik was bij het midden van mijn set beland en wilde er een paar knallers ingooien zoals Robert Armani met Road Tour en Weathermans Funk Machine die ik net van Chris Liberator had gekregen, toen het grote licht ineens aanging. Niemand wilde echter stoppen met feesten. Vanuit de booth zag ik een groep mensen bij elkaar in een cirkel staan. Ik maakte hieruit op dat iemand helemaal losging op de dansvloer, dus voerde ik de BPM nog wat op om het nog interessanter te maken.”

Ontsnapte gedetineerden

“Wat ik niet doorhad, was dat er eigenlijk een flink gevecht aan de gang was. Wat was er gebeurd? Enkele gedetineerden waren uit een nabijgelegen gevangenis ontsnapt en naar het feest gekomen. Eén van hen wilde namelijk wraak nemen omdat zijn vriendin vreemdging met iemand die op ons event was. Vervolgens begon hij een gevecht met die jongen.”

Stuk bloediger

“Toen ik opkeek en dit eenmaal doorhad, zag ik een enorm gevecht voor mijn neus zoals je eigenlijk alleen uit films kent, maar dan nog een stuk bloediger. Iedereen week weg van die vechtende cirkel en vervolgens bleven ikzelf, mijn muziek en die vechtende gasten over. Het leek net een tribaal initiatieritueel. Het was wreed en funky tegelijk. Dit laatste vooral omdat mijn favoriete plaat van het moment, een promo die ik van een vriend had gekregen, er net in kickte. Ik kan even niet op de titel komen, maar ik weet wel nog dat ik die track een paar maanden later helaas kwijt ben geraakt.”

Alavux II

Cowboyfilm

“Hoe dan ook, bloed en glas vloog in het rond. Het leek echt enorm op zo’n massagevecht uit films waarin iedereen op elkaar inslaat. Stel je een kruising van een cowboy- en een karatefilm voor. Ik denk dat het gevecht minstens tien minuten duurde. Misschien zelfs langer want het ging maar door.”

Enige paniek

“Op een gegeven moment stokte mijn adem even. Het enige wat nog aan me bewoog, waren mijn handen die met de muziek bezig waren. Ik was volslagen in de war en tegelijkertijd vol adrenaline. Ik was bang en voelde enige paniek. ‘Als ze straks maar niet mijn gear beschadigen!’, schoot door mijn hoofd. Ik stond immers een live-set te doen. Achteraf gezien, denk ik dat het er behoorlijk cartoonesk uit moet hebben gezien. En hoe langer dat gemep duurde, hoe meer bloed er vloeide.”

Interventie

“Ik begreep niet helemaal waarom niemand een poging deed om die gasten uit elkaar te halen of waarom de politie niet sneller een interventie uitvoerde. Later hoorden we dat deze ontsnapte mannen zo sterk als een os waren en dat je maar beter uit hun buurt kon blijven of je was de pineut. Zelfs de politie was terughoudend.”

We mochten dóór

“Uiteindelijk rekende politie die de ontsnapte gevangen toch weer in en bracht hen terug naar hun cel. Ze namen natuurlijk ook onze verklaringen op en we mochten dóór. De agenten suggereerden zelfs dat we vooral in dezelfde stijl moesten continueren want ze vonden het wel lekkere muziek. Elke keer als ze tijdens hun patrouille die avond voorbijkwamen, bleven ze even voor de deur staan om naar de muziek te luisteren.”

Alavux III

Geen camera’s

“Helaas kan ik zelfs met een miljoen woorden niet precies beschrijven wat die avond gebeurde en hoe het eruit zag. Ik wou dat ik het op video had opgenomen, maar we hadden in die tijd geen camera’s paraat.”

Als vanouds

“Nadat die gasten waren gearresteerd, gingen we dus door alsof er niets was gebeurd. Natuurlijk was de sfeer wel even wat minder maar in minder dan een uur was de energie weer als vanouds. Uiteindelijk hebben we alsnog een geweldige avond gehad. Dit was absoluut een van de gekste en meest opvallende events die ik ooit heb meegemaakt en waar ik bij betrokken was. Ik zal deze gig dan ook de rest van mijn leven onthouden.”

“Wat de afgelopen jaar periode, kan ik niet klagen. Met dien verstande dat ik natuurlijk graag live wilde spelen. Ik had nog een gig in Tresor.West op de agenda staan, de data waren al besproken, toen maart 2020 zich aandiende. Gelukkig heb ik tal van nieuwe tracks releaset, wel vijftien of zestien in 2021. Ook heb ik twee live sets in Kroatië en Servië gedaan. Het plan voor 2022 is om lekker door te gaan met produceren en releasen. Ik heb al voor zes nieuwe tracks getekend. Ze komen op korte termijn uit. Ook ga ik zelf meer uitbrengen op mijn eigen bandcamppagina. Ik heb nu eindelijk al mijn gear zo neergezet dat ik nog veel betere tracks en mixes voor de toekomst beloof.”

>> Lees ook: My First Gig: Alavux

Meer Alavux

Facebook

Instagram

SoundCloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd