woensdag, september 21, 2022

MY MOST MEMORABLE GIG: Barbuto (USA)

-

Home » Features » MY MOST MEMORABLE GIG: Barbuto (USA)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek met Marceline vertelt de Amerikaanse dj/producer Christian Barbuto a.k.a. Barbuto over zijn MOST MEMORABLE GIG. “Heb jij misschien zin om voor Carl Cox te openen?” 

“Hoe graag ik ook het verhaal wil vertellen van mijn optreden op een outdoor festival, kies ik toch voor een andere gig. Oké, heel kort dan. Die gig op dat outdoor festival sprong er namelijk nogal uit omdat, terwijl ik stond te draaien, plots een nest langpootspinnen uit een boom boven op me viel. Honderden spinnen krioelden over mijn gezicht en lijf maar ik moest doen alsof er niets aan de hand was. Ik stond immers op een podium en vanuit de crowd kon niemand zien wat er aan de hand was. Dat was nogal heftig.”

Barbuto

Legendarische 1015 Folsom nachtclub

“Ik kies echter voor een ander optreden om hier te vertellen, omdat het mijn droomgig betreft. Deze vond iets meer dan een jaar geleden plaats in Austin, Texas, waar ik samen met de one and only king of techno Carl Cox op de line-up stond. Deze gig was allereerst natuurlijk bijzonder, omdat Carl Cox zo beroemd is. Voor mij was de gebeurtenis nóg specialer, omdat het eerste echte technofeest dat ik zelf ooit bezocht een feest van zijn label Intec was. Dat was in 1999 in de historische 1015 Folsom nachtclub in San Francisco.”

Kinderlijk visioen

“Ik was op dat moment net begonnen met draaien, maar zocht nog naarstig naar een muzikale richting. Toen, in San Francisco, vierde Carl Cox zijn hoogtijdagen. Hij was immers de #1 van de wereld in die tijd. Vier uur lang met non-stop energie erop losbeuken op drie draaitafels was heel normaal voor de man. Vanaf het moment dat ik hem zag draaien, bloeide mijn passie voor techno op. Ter plekke ontwikkelde zich ook een wat kinderlijk visioen dat ik op een dag voor Carl Cox zou openen. Gedurende de jaren hierna stak dat visioen geregeld de kop op.”

Luigi Madonna

“We skippen twintig jaar vooruit naar 2020, toen Real Music Events in Austin aankondigde dat Carl tijdens zijn Carl Cox & Friends tournee ook Austin zou aandoen. Luigi Madonna zou de openings-dj zijn. Hoe vet! Natuurlijk was ik ook ietwat teleurgesteld dat ik niet was gevraagd om te openen en dat mijn droom dus waarschijnlijk nooit uit zou komen.”

Meet & greet

“Een paar dagen voor het event kwam ik terug van een gig in Tulum, Mexico. Ik stuurde Andrew Parsons van Real Music Events een berichtje waarin ik aanbood te helpen met het event. Misschien zou dit in ieder geval een korte meet & greet en wellicht een fotootje met de koning opleveren.”

Barbuto

Gezonde spanning

“Andrew antwoordde onmiddellijk. ‘Uhhh, ben jij in de stad?’, vroeg hij. Ik schreef: ‘Ja man, ik ben net terug uit Mexico’. Waarop Andrew vroeg of hij me even kon bellen. Plots werd ik overvallen door een gezonde spanning en belde hij. Hij viel meteen met de deur in huis. ‘Hey Christian, Luigi Madonna gaat het niet redden om bij Carl Cox & Friends te zijn. Heb jij misschien zin om voor Carl te openen?’. Daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken! Minder dan 24 uur later kwam mijn droom uit om voor mijn favoriete dj te openen én stond ik naast Carl voor een zee van fans.”

Hippe venue

“Het event was in een hippe venue in downtown Austin genaamd Fair Market. Met 1700 mensen was het compleet uitverkocht, hoewel dit nogal een tamelijk intiem gebeuren is, naar Carl Cox-standaarden. Andrew van Real Music Events warmde de zaal perfect op voordat het mijn beurt was om achter de decks te staan. Omdat ik nauwelijks tijd had gehad om iets voor te bereiden, speelde ik totaal random, maar het werd uiteindelijk een top openingsset. Je kunt hem op soundcloud terughoren.” 

Uitzonderlijk vriendelijk

“Ik draaide anderhalf uur en vervolgens liep Carl Cox de booth in. Hij werd geëscorteerd door een aardige maar nogal intimiderende tourmanager. Zo iemand met wie je geen ruzie wilt krijgen.” (lacht) “Carl begroette me hartelijk en gaf een hartverwarmende knuffel. Hij is dan ook een uitzonderlijk vriendelijk mens. Vervolgens nam hij even de tijd om met me te praten en een paar foto’s te maken. Hakkelend vertelde ik hem het verhaal van mijn bezoek aan dat Intec technofeest twintig jaar eerder en hoe zijn optreden daar een motivator voor mijn carrière is geweest. Carl meende zich het event te herinneren. Ook hebben we het over onze gezamenlijke liefde voor Ducati-motoren gehad.” 

Aanstekelijk en krachtig

“Carls aanwezigheid is aanstekelijk en krachtig. Niet iedereen in deze industrie is even aardig dus is het een opluchting en vooral inspirerend als de grootste aller tijden zo’n fantastisch mens blijkt te zijn. Iedere dj zou van Carl Cox moeten leren en vriendelijk moeten zijn.” 

“De rest van de avond spreekt voor zich. Carl was geweldig en blies drie uur lang het dak eraf. Dat was het laatste formele feest voordat Covid de wereld overnam, dus misschien waren hier wel techno-engelen voor me aan het werk. Ik kan nu zeggen: technodromen komen uit!”


Barbuto

Fanlink
Facebook
Mixcloud
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttps://marcelineke.nl/
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...