donderdag, januari 27, 2022
HomeFeaturesInterview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

Interview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

-

Danceliefhebbers die de sociale media een beetje bijhouden zullen de naam Nathan’s Crazy Dance Moves vast voorbij hebben zien komen. De fanatieke festivalbezoeker staat bekend om zijn unieke en aanstekelijke pasjes die viraal gaan op het internet. TIOH was benieuwd naar het verhaal achter Nathan’s Crazy Dance Moves en hoe de initiator de eventloze tijd doorkomt.

De feeling voor feestjes begon bij Nathan op zijn vijftiende, bij het bezoeken van een club voor jongeren. “Het moment dat de muziek opkwam begon ik uit het niets met gekke dansjes”, zegt Nathan. “Mijn aparte bewegingen uitten zich eigenlijk uit het niets op de dansvloer. Ik merkte dat dit fijn was en dat het een bepaalde sfeer gaf aan een feest. Daarom ben ik dit door gaan zetten.”

Ik probeer aan de mensen door te geven dat dit de manier is hoe ik reageer op muziek

Nathan ging op 18-jarige leeftijd naar zijn eerste festival. “Niet iedereen wist wie ik was dus de bezoekers zouden niet verwachten dat ik met zulke aparte bewegingen zou komen. Aan het begin moesten mensen eraan wennen: de meesten denken dat je dan alcohol of drugs gebruikt, maar ik doe dat dus niet. Ik probeer aan de mensen door te geven dat dit de manier is hoe ik reageer op muziek.”

Social media

De moves van Nathan begonnen bij steeds meer mensen in de smaak te vallen. “In 2010 begon ik met het dansen, maar in 2014/2015 ben ik het veel meer gaan doen en het ook daadwerkelijk gaan delen. In de jaren erna groeide dit enorm.” Steeds meer bezoekers en fans herkenden Nathan’s Crazy Dance Moves en sloten zich op festivals spontaan aan bij zijn dansjes.

- Advertisement -

Ondanks de vele views en likes vormen deze filmpjes geen inkomstenbron voor Nathan. “Ik verdien er niet bepaald geld mee; het is gewoon een erg leuke hobby. Mijn filmpjes zijn vooral geëxplodeerd op TikTok. Ik begon hier vorig jaar mee. Het gaat op dit platform toch wel het allersnelst. Ik had totaal niet verwacht dat dit zo’n groot succes zou worden. Zo heeft mijn dansje op ‘I like to move it’ wel elf miljoen views bereikt. Mensen over de hele wereld probeerden dit na te doen en dat vond ik tof om te zien. Dit voelt heel speciaal.”

De vibe, de sfeer en de dj’s hebben zoveel impact

Sfeer

“Ik dans eigenlijk alleen op feesten, omdat je daar de leukste sfeer hebt”, vertelt Nathan. “Thuis motiveert eigenlijk niet. Op festivals zijn er zoveel factoren die het een stuk aangenamer maken: de vibe, het weer en de dj’s. Dat heeft zoveel impact. Het zou fijn zijn als het allemaal weer kan beginnen omdat iedereen hiernaar snakt. Dit is sowieso algemeen bekend. Het is cruciaal dat als de pandemie voorbij, we dit echt moeten inhalen, haha!”

Bijzonder

Nathan heeft een hoop feestlocaties bezocht. “Dance Valley en Mysteryland zijn geweldige muziekevenementen”, vertelt hij. Toch staat een plekje bovenaan: “Tomorrowland vind ik het leukste festival ooit. Wel ben ik na de weekenden hier echt kapot. Dit maakt voor mij niet uit. Het bezoeken van deze plek geeft mij toch genoeg energie om door te gaan. Dit festival is gewoon next-level, er zijn mensen over de hele wereld en alles is goed georganiseerd. Al deze dingetjes tellen bij elkaar op. Daarbij is er genoeg ruimte om te kunnen bewegen en het publiek kan makkelijker met mij meedoen.”

Tussentijd

In deze tijden van corona zijn de evenementen jammer genoeg stopgezet, maar de ‘party-animal’ is gewoon doorgegaan met andere zaken. “Nu alles tijdelijk gestopt is heb ik mijn dagelijkse bezigheden voortgezet en ben ik regelmatig aan het werk. 2020 was jammer genoeg heel dramatisch en had gevolgen voor iedereen. Mentaal is het heel zwaar. Zelf probeer ik regelmatig te sporten en in beweging te blijven, maar de evenementen mis ik toch wel heel erg. Wanneer het weer mag pak ik het eerste beste festival! Ik weet niet hoe het er allemaal gaat uitzien maar laten we hopen dat het positief wordt.”


Meer zien van Nathan’s Crazy Dance Moves? Neem eens een kijkje op zijn Facebook of Instagram.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...