donderdag, december 7, 2023

Noisia stopt na twee decennia: “we stoppen eind 2020”

-

Home » Xaverius Funk » Noisia stopt na twee decennia: “we stoppen eind 2020”

De Groningse drum-‘n-bass formatie Noisia stop na twee decennia met bestaan. Het jaar 2020 zal het einde betekenen voor het iconische trio. De drie leden, Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger gaan apart de toekomst tegemoet. “Een goede kunstenaar moet weten wanneer een kunstwerk klaar is.”

Het Groningse drietal verspreidde nieuws van het laatste hoofdstuk via een post op Instagram. Nu de bassgrootheden het 20-jarig bestaan naderen zullen ze afsluiten met een laatste tour, het laatste jaar Noisia Radio en het uitbrengen van een hoop opgestapelde muziekprojecten.

Reacties

Het bericht kreeg al snel duizenden likes en comments van fans en namen uit de muziekwereld. Dj’s en producers uit alle hoeken kwamen hun steun uitten en de formatie loven voor al het werk over de jaren heen. Hieronder enkele reacties van bekenden uit de scene:

Fox Stevenson – “Eeuwige iconen, we weten allemaal dat de volgende stap net zo ongelooflijk zal zijn als Noisia zelf, en dat het ook altijd zo zal zijn.”

Dirtyphonics – “Wij hebben alleen maar respect voor jullie. Dankjewel voor de revolutionaire acties, jullie waren op een of andere manier de inspiratie voor iedere moderne artiest en bedankt dat jullie zulke geweldig mannen zijn.”

De onthulling kreeg ook support van artiesten uit de andere scenes, zo reageerden ook Radical Redemption, WRLD, Atmozfears, Flaws en Ran-D op het nieuws van Noisia.

Wat de toekomst voor de drie in petto heeft is nog niet bekend. Van Sonderen is al een tijdje actief als Zonderling en maakte nummers met onder anderen Lost Frequencies. De Vlieger werkte samen met het Noord Nederlands Orkest aan een internationale dansvoorstelling. Roos start met een houseproject in de nabije toekomst. Verder werken Roos en Van Sonderen nog wel samen met hip-hop artiest Kraantje Pappie. Wat er met het label Vision Recordings gaat gebeuren is nog niet bekend.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Nieuwe bass music releases in september: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....