vrijdag, december 8, 2023

Nostalgische gevoelens bij Retro House Classics

-

Home » Funk » Nostalgische gevoelens bij Retro House Classics

De tijd van drumcomputers, synthesizers, stroboscopen, de welbekende gele smiley: anno 2016 denken we nog altijd met weemoed terug aan de beginjaren van de housemuziek. Die nostalgische gevoelens vormen de belangrijkste ingrediënten voor Retro House Classics op zaterdag 14 mei in de Mezz in Breda. Een gesprek met de organisatie.

Retro House Classics

Even een korte introductie. Wie zijn de gezichten achter Retro House Classics Brabant?

“Retro House Classics Brabant bestaat uit Derrick Otto en Rolf de Bruijn. Wij zijn de jongens achter onder meer Lektrik en Berlin Nights. We kennen elkaar sinds het begin van deze eeuw, de gemeenschappelijke interesse in housemuziek heeft ons samengebracht. Zo is in 2004 een eerste serieuze samenwerking ontstaan met de succesvolle Lektrik-avonden, met Breda als uitvalsbasis. Dit concept draait nu ruim 12 jaar.”

“Daar is vorig jaar Retro House Classics als nieuw concept bijgekomen. Onze liefde voor muziek uit begin jaren ’90 en herinneringen aan onze eerste stappen in het clubleven bracht ons tot dit idee. Ons doel is om de bezoekers mee terug te nemen naar die tijd vol herinneringen.”

Zaterdag 14 mei is de derde editie van Retro House Classics. Neem ons eerst eens even mee terug naar de vorige edities.

“We denken al jaren na over een retroachtige avond waarin we terug gaan naar de begindagen van de housemuziek. Terug naar de tijd waarin alles nieuw, spannend en beter was. Dit sloeg goed aan met 2 uitverkochte edities vorig jaar. Er is een mooie mix van een wat ouder publiek met nostalgische gevoelens en een nieuwe generatie die afkomt op muziek die ze stiekem al kennen of wel ooit hebben gehoord.”

Retro House Classics

“We proberen de avonden muzikaal op te bouwen, zonder te hard te eindigen of dit als standaard te zien. Het liefst willen we dat iedere dj met oude vinyls draait, zonder nieuwe edits. We gaan van house naar early rave, van Detroit via België naar de UK en dan terug naar Rotterdam met een vleugje Chicago. Onze bevriende resident C-Mon zet de toon met een goed afgestemde openingsset waarna de headliners de verdere invulling verzorgen en de laatste dj harder afsluit. Onze ideeën worden vooraf gecommuniceerd met de betreffende artiesten, die verder de vrijheid hebben om invulling te geven aan hun optreden.”

Wat willen jullie met dit concept bereiken?

“Een vaste speler worden op het gebied van retromuziek met een kloppend muzikaal verhaal en afwisselende thema’s.”

Wat kunnen bezoekers verwachten van komende editie?

“Een retroavond met als thema Nederland. We gaan met Stanton en Darkraver terug naar de begindagen van het legendarische Parkzicht. Een echt instituut uit begin jaren ’90 waar de housemuziek is geïntroduceerd. Verder komt Francois langs, dj van het eerste uur en retrogrootheid in Brabant. Hij maakte in verschillende clubs furore.”

Retro House Classics

Waarom is de Mezz nu de perfecte locatie voor dit evenement? 

“In Mezz hebben wij een partner gevonden die ons de artistieke vrijheid geeft op het gebied van muziek en uitvoering. De locatie vult ons aan in wat wij willen bieden. Een verzorgde avond voor al onze gasten op ieder gebied in een nette, fatsoenlijke en veilige omgeving. Mezz heeft daarnaast een uitstekend geluidssyteem.”

Tickets voor Retro House Classics kosten 20 euro in de voorverkoop en 23 euro aan de deur. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’: Hoe een hardcore-held terugvalt tot klusjesman

Na de biografie over Dano is er nu ‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’. Net als in het boek over...

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...