maandag, december 4, 2023

Ook bij Decibel Outdoor draait het om beleving

-

Home » Genres » House » Ook bij Decibel Outdoor draait het om beleving

Wie draait er eigenlijk niet op Decibel Outdoor? Meer dan 150 dj’s, vijftien area’s en 60.000 danceliefhebbers. Het gaat dit weekend hard in De Beekse Bergen.
Door Gerrit van den Hoven

Al maanden is Decibel Out­door in Hilvarenbeek stijf uitverkocht. Met 60.000 danceliefhebbers is Deci­bel een van de best be­zochte dancefestivals van Nederland. Net zo groot bijvoorbeeld als het Bel­gische Tomorrowland.

Ook bij Decibel is beleving het tover­woord geworden. De festivalgangers komen allang niet meer voor de mu­ziek alleen. Ze willen wat meemaken. Voor de vierde keer biedt Decibel be­zoekers op vrijdag een voorprogram­ma en op zondag een naprogramma waarvoor de belangstelling stijgt. Dit jaar werden 12.500 weekendkaar­ten verkocht, een record. „Als je be­hoort tot de Champions League van de festivals ben je verplicht wat te bie­den”, zegt Vincent van der Heijden, woordvoerder van b2s uit Rotterdam dat het festival organiseert.

„Als je be­hoort tot de Champions League van de festivals ben je verplicht wat te bie­den”

24 uurs plaza

Voor de weekendgasten is aan de zijde van het safarikamp van de Beekse Ber­gen is een nieuw terrein ingericht waar gekampeerd kan worden en te­vens allerlei activiteiten worden geor­ganiseerd. Een 24 uurs plaza zorgt er­voor dat de gasten nooit zonder eten of drinken zitten, er is een bioscoop en er zijn kermisattracties.

Maar de Decibeldag bij uitstek blijft de zaterdag, het eigenlijke festival als de 60.000 bezoekers losgaan op ver­schillende soorten dansmuziek. Op de mainstage staan o.a Tilburger Brennan Heart en Adaro in The Pus­sy Lounge draaien Paul Elstak en Dar­kraver. Ook Mental Theo, Joost van Bellen, Ran-D, Black Sun Empire en Lady Aida zijn ergens achter de draai­tafels te vinden komend weekend.

Brabant als hofleverancier

Verreweg de meeste bezoekers komen uit Nederland met Brabant als hofleverancier. Na Nederland komen de mees­te gasten uit Duitsland en Frankrijk. De Belgen, altijd goed vertegenwoor­digd op het muziekfestival Best Kept Secret, ook in de Beekse Bergen, ontbreken op Decibel. „Waarschijnlijk omdat ze heel veel goede festivals in België hebben”, denkt Van der Heij­den.

Het is dit jaar voor de tiende keer dat Decibel in de Beekse Bergen zit. In 2006 organiseerde b2s de 4de editie op het evenemententerrein. Toen was het alleen op zaterdag en kwamen er 25.000 bezoekers.

Organisator b2s waarschuwt voor val­se kaarten. Vorig jaar werden veel val­se kaarten ontdekt. Van der Heijden: „We raden mensen aan om goed te controleren of de kaarten echt zijn. Mensen met valse kaarten komen er namelijk echt niet in.” Ook treedt b2s meedogenloos op te­gen drugshandelaren. Die zullen on­middellijk berecht worden. Vorig jaar kregen zeventig personen direct een straf opgelegd.

Decibel Outdoor is zaterdag van 11-23 uur. The Weekend: vrijdag kick-off party 16.00-01.30 uur. Zaterdagnacht vanaf 23 uur. Zondag 14.00-23.30 uur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Awakenings (25) jubileert met 2 festivals: Spaarnwoude (april) en Beekse Bergen (juli)

Awakenings Festival trekt naar het zuiden. Nadat woensdag al werd gehint op een grote stunt, kondigde Awakenings donderdag aan...