vrijdag, februari 23, 2024

Oud en Nieuw-party’s (house/techno): hier kun je 2018 in knallen

-

Home » Biki90 » Oud en Nieuw-party’s (house/techno): hier kun je 2018 in knallen

Het nieuwe jaar kun je weer letterlijk en figuurlijk in knallen in het zuiden des lands. Diverse party’s luiden 2018 in. In een overzicht (regelmatig ge-update) presenteren we je per stad het aanbod op het gebied van house en techno.

 

Oud en Nieuw Eindhoven

Masquerade, Beachclub Sunrise (Best)

‘Night of Wonders’, heet deze editie van Masquerade met de jaarwisseling. Beachclub Sunrise wordt omgetoverd tot een wonderbaarlijke locatie. Het concept is all inclusive, met naast drankjes en ‘bites’ een divers muziekprogramma (house, tech house en pop) en op het moment suprême een grote vuurwerkshow.

>> Eventpage

Zodiak Commune x Kader x Krackfree Soundsystem, TAC

Wil je 2018 inluiden met techno, dub, reggae en hiphop dan is het Temporary Art Centre (TAC) een prima spot. Om 1:00 uur gaan de deuren er open voor een collab tussen Zodiak Commune, Kader en Krackfree Soundsystem.

>> Eventpage

Herrie Met Gerrie, The Saint

De boys van Herrie Met Gerrie geven aan de lopende band feestjes de laatste tijd, dus kon een fissa met oud en nieuw niet ontbreken. Dit keer strijkt Gerrie neer in The Saint, om zijn volgelingen mee te nemen in een spektakel vol waanzinnige danseressen, confetti en apenstreken. Uiteraard omlijst met lekkere deep- en tech house en techno.

>> Eventpage

Plus One, Klokgebouw

Samen met TIKTAK in Breda (zie onder) een van de grote urban eclectic-feesten van het zuiden. Vorig jaar streek Plus One ook al neer op Strijp S, nu nog groter. Boef, Dyna, Lil’ Kleine en Ronnie Flex laten je champagne nog harder bubbelen, met Puinhoop Kollektiv en The Partysquad kun je helemaal uit je oliebol.

>> Eventpage


Volg TIOH op Facebook:


Oud en Nieuw Tilburg

Goud & Nieuw Festival, Korte Heuvel

In Tilburgs langste en levendigste stapstraat worden de krachten weer gebundeld voor een heus festival. Goud & Nieuw, dat is 4 kroegen, 4 area’s, één polsbandje en all you can drink. Cul de Sac wordt het honk voor house en techno, Bakker wordt een hitjespaleis en er komt secret area door Disco Snolly. Studio wordt de spot voor hiphop en de boel wordt er gehost door Sjannies Schuurtent.

>> Eventpage

Suburban Disco NYE, Club Smederij

De Subbies gaven nog niet eerder een nieuwjaarsfeest, maar maakten onlangs al hun eerste goede voornemen voor 2018 bekend. Technoheld SNTS komt met zwaar geschut naar Club Smederij voor een 2,5 uur durende set, daarnaast zijn ook Eversines en Sub_Surface present.

>> Eventpage

Plan de Champagne

Plan de Champagne, 013 [uitverkocht]

Plan de Champagne keert terug in 013. De grote zaal wordt net als vorig jaar gehost door het Tilburgs-Bredase Daisy. Gewapend met een fijne mix van 90’s, 00’s, classics en guilty pleasures verandert Daisy iedere dansvloer in één groot dans –en sjansfestijn. Het brengt o.a. Puinhoop Kollektiv en DIO (live) mee. Nachtcollege maakt de Jupiler Zaal tot de spot voor house- en technoliefhebbers. Tot slot is er de Silent Disco van RGB, in de basement. Het evenement is reeds uitverkocht.

>> Eventpage


Oud en Nieuw Maastricht

Claydrum NYE, Complex

Zijn clubs weer op de terugweg omhoog? In de Nederlands-Vlaamse grensstreek is de laatste tijd hoe dan ook een aantal nieuwe initiatieven gestart (o.a. Labyrinth Hasselt, PKHS in Tilburg en De Club in Roermond). Als er in Limburg één club is die bestaansrecht heeft aangetoond, dan is het Complex in Maastricht wel. Met Claydrum als een van de vaste bespelers. Met de jaarwisseling strijkt het techno-collectief neer in Complex om het voorbije en komende jaartje eens even goed in- dan wel uit te luiden. De Vlaamse techno-madam Amelie Lens voert het affiche aan, waar ook Dax J en Dubiosity niet op misstaan. Hard gaan met een zeer zachte G is verzekerd!

>> Eventpage

NYE Festival – Viva Las Vegas, Muziekgieterij

Drie area’s met meer dan 15 dj’s en diverse muziekstijlen en hostings. De main zaal is het terrein voor house, deep house en classics, daar waar Funky Town zorgt voor disco, funk enb r&b-classics. Dan is er nog een Toilet Room, ofwel techno en tech house in een intieme ruimte. Line-up: o.a. Riley, Røse Røx, Boris Smith.

>> Eventpage


Oud en Nieuw Breda

Club Tropicana – Rest in Beach [AFGELAST!]

De allerlaatste club Tropicana had met een knaller uitgeluid moeten worden in Strand Binnen in Breda. Helaas kwam het feestconcept vroegtijdig aan zijn einde. De kaartverkoop viel dermate tegen, dat medio december al besloten werd ‘de heilige ananas’ te begraven. (meer info)

Club Tropicana NYE

NYE Huisfeestje, Graanbeurs

De leukste oud en nieuw-feestjes heb je vaak thuis met vrienden, toch? Daarom geven ze bij De Graanbeurs het ‘grootste huisfeest van Breda’. Dat betekent 3 area’s met house, techno, R&B, hiphop en guilty pleasures, gepresenteerd door een hele waaier aan organisaties die er het afgelopen jaar langskwamen. Zo gaan BRAAF en Broeikas de Huiskamer (house/techno) verbouwen, kun je Glijden In de Badkamer met o.a. Vieze Anita en Dansbaar Soundsystem en is er nog een Speelzolder met classics.

>> Eventpage

TIKTAK NYE, Breepark

Het heeft wat weg van Flying Dutch, maar dan met urban-eclectic. TIKTAK houdt in maar liefst 5 grote steden synchroon een nieuwjaarsfeest, waaronder Breda. Broederliefde, Boef en Lil Kleine staan er, maar ook Lucas & Steve en The Partysquad. Samen met de edities in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen brengt TIKTAK waarschijnlijk de grootste meute op de been in Nederland. Of er heli’s worden ingezet weten we niet, maar diverse headliners pakken meerdere steden mee.

>> Eventpage


Oud en Nieuw

En verder…

…kun je in Sittard diep gaan tijdens Rave Atelier x Bandar in Volt, heb je in Antwerpen de kans om Nina Kraviz in Ampère te zien en wordt het Evoluon in Eindhoven omgetoverd tot een nostalgische schotel tijdens We All Love 80’s, 90’s en 00’s.

 

Staat jouw feest er nog niet bij? Tip ons en stuur ons een PM via Facebook.

Nieuwjaarsfeesten in de harde stijlen vind je in dit overzicht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Oud & Nieuw 2018-2019: Hier kun je het verse jaar in knallen

Vuurwerk komt er sowieso, maar het nieuwe jaar in knallen kun je natuurlijk ook met een zinderend feest. Daarvan...

Oud & Nieuw: Hier kun je 2019 in knallen (harde stijlen)

Vuurwerk komt er sowieso, maar het nieuwe jaar in knallen kun je natuurlijk ook met een zinderend feest. Daarvan...