donderdag, maart 4, 2021
Home Features Paperclip Festival duikt frisse nieuwe fase in

Paperclip Festival duikt frisse nieuwe fase in

-

Festival Paperclip in Eersel heeft een nieuw bestuur. Zaterdag beleeft het de vuurdoop bij het E3-Strand, in samenwerking met de nieuwe partner Biki90.

Paperclip Festival 2014.
Paperclip Festival 2014.

Het thema van Paperclip Festival is dit jaar ‘De Frisse Duik’. Zoals gewend van de vorige 6 edities komt de leus op het hele festival terug in aankleding en entourage. De bezoekers worden dit keer ondergedompeld in een onderwaterwereld, waarin je bijvoorbeeld een potje onderwater-badminton kunt spelen.

Maar ‘de frisse duik’ verwijst deze keer ook naar een geheel nieuw bestuur, een nieuwe creatieve partner (het Eindhovense partycollectief Biki90) én een andere locatie. Door een grote renovatie van het Mortelveld in Eersel wordt uitgeweken naar het parkeerveld bij het E3-Strand.

Een grap en een grol zijn belangrijk op Paperclip

- Advertisement -

Maar de doelstellingen – creativiteit en beleving – houdt het nieuwe bestuur overeind. Bestuurslid Jasper van de Wouw: „Paperclip is altijd al wat alternatief geweest, waar een grap en een grol belangrijk zijn. Het festival staat als een huis en dat willen we zo houden. Je hebt festivals en je hebt Paperclip.”

Pieter Lepelaars

Van de Wouw vormt samen met Tom Box en Loyce Peijnenburg het nieuwe bestuur. Paperclip was vooral het festival van de oprichter en nu oud-voorzitter van de stichting, Pieter Lepelaars en vrienden. Door de jaren uitgegroeid van een lokaal tot een meer regionaal feestje voor de hele Kempen.

Lepelaars adviseert en begeleid de nieuwe organisatie nog wel en neemt op het festival traditiegetrouw zelf plaats achter de draaischijven, samen met vriend Freek Coppens (alias dj/producer Ferreck Dawn). Op de line-up verder Puinhoop Kollektiv (dat een thuiswedstrijd speelt), Gregor Salto, De Te Kloppen Man en Nymfo.

Droom

Peijnenburg: „Het was erg verrassend en een hele eer toen Pieter ons uitnodigde voor een gesprek en bleek dat hij de organisatie en de stichting aan ons over wilde dragen. Voor ons een geweldige droom en een mooie uitdaging om Paperclip verder uit te bouwen.”

 

“We merken al meteen dat iedereen in de Kempen het festival een warm hart toedraagt. We willen de regio waaruit de bezoekers komen wat verder uitbreiden richting Eindhoven. Maar het blijft een Eersels feestje en in principe gaan we volgend jaar ook weer terug naar het Mortelveld. Maar je weet nooit in festivalland.”

Een droom maar ook een grote leerschool

De kaartverkoop voor Paperclip Festival loopt goed, de organisatie mikt op een uitverkocht festival met 3.500 man. Box: „Dat zou mooi zijn.”

De organisatie van het festival is behalve een droom ook een grote leerschool. “Door de nieuwe locatie kunnen we het draaiboek niet goed gebruiken. Het licht-, elektriciteits- en waterplan moet natuurlijk helemaal worden aangepast. Alles is anders. Dat brengt ook extra kosten met zich mee.”

Pendelbus tussen Eindhoven en Eersel

Ook zijn er nu verkeersregelaars en -borden nodig. En er komt een pendelbus van Eersel naar het festival. “Dat betekent extra kosten, maar we houden met een entreeprijs van 22,50 euro het festival betaalbaar. De bezoekers krijgen behalve muziek op 5 podia met 40 dj’s veel entertainment en veel lol.’’
Paperclip Festival is zaterdag 22 augustus van 12.00 tot 23.00 uur op het parkeerveld van het E3-Strand in Eersel. Meer info over o.a. de line-up in het agenda-item over Paperclip op Our House.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...