zondag, oktober 1, 2023

Hardstyle/hardcore in februari: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in februari: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor februari 2017.

Hard Bass

GelreDome Arnhem, 4 februari

Wat een feest om deze carnavalsmaand mee te beginnen! Hard Bass is één van de grootste feesten in de hardstyle-scene. Van 22.00 tot 07.00 uur raven tienduizenden mensen in dat immense stadion. Het blijft ieder jaar weer bijzonder als je na binnenkomst in het stadion via de trappen afdaalt naar het veld, waar een mensenmassa zich opmaakt voor een nacht lang hardstyle in de meest pure vorm. Want dat is waar het bij Hard Bass altijd om draait: de muziek.

Hard Bass

>> Zie ook: Live-acts op Hard Bass kunnen laten zien waar ze voor staan <<

De nacht is opgedeeld in vier blokken van twee uur. Vier teams (Blue, Green, Yellow, Red) nemen je mee op een muzikale reis. De eerste twee teams (Blue, Green) hebben een euforisch karakter. Bij team Yellow en Red gaat het tempo omhoog. De nacht kent dus een mooie opbouw van euforische hardstyle naar raw hardstyle en dat is één van de aspecten dat Hard Bass zo’n fijn feest maakt. Er is voor ieder wat wils.


>> Zie ook: MC DV8 is al jaren de vaste stem van Hard Bass <<

Persoonlijk kijk ik erg uit naar team Green. Bass Modulators en Noisecontrollers is een gouden combinatie. Vorig jaar stonden ze als live-act NCBM op Hard Bass, waar de live-versie van Solar nog helder op mijn netvlies staat. Wildstylez completeert het team, Brennan Heart is de afsluitende live-act. Het hoogtepunt van de nacht wordt echter de live-act van B-Front. Hij weet als geen ander de perfecte balans tussen euforisch en hard te vinden in zijn tracks én sets. Zijn anthem voor Hard Bass is daar het meest recente bewijs van.

>> Event

L.O.M.P.

Poppodium Grenswerk Venlo, 4 februari

Mocht industrial nu meer je ding zijn, dan ben je op L.O.M.P. beter op je plek. Dit is een nieuw evenement uit de koker van LCV Events. Deze organisatie heeft een belangrijk doel: hardcore tot leven brengen in Limburg. Voor de eerste editie van L.O.M.P. zijn onder meer N-Vitral en The Outside Agency gestrikt.

Vorig jaar bracht N-Vitral zijn tweede album ‘Louder than a bomb’ uit en sindsdien is deze meneer meer dan gewild. Verwacht een out of the box set met snoeiharde kicks en af en toe wat vreemde geluidjes. Benieuwd naar de verdere plannen van LCV Events? Check dan ons uitgebreide interview met de organisatie.

>> Event

St8ment

Effenaar Eindhoven, 18 februari

St8ment

Uit het niets stond ‘Gravity’ van ANDY SVGE op de 1e plek van de Q-dance Hardstyle Top 100. Oké, misschien niet helemaal uit het niets, want toen Gravity voor het eerst werd gedraaid in de eindshow van Defqon.1 was het hardstyle-publiek meteen verliefd. Op Freaqshow onthulde ANDY SVGE zijn identiteit en jawel, het is inderdaad Andy Blom. Hij draaide voorheen onder de naam Waverider, maar met ANDY SVGE maakt hij een nieuwe start.

Waar de platen van Waverider zeer euforisch waren, zoekt Blom met zijn nieuwe act meer de grens op tussen euforisch en raw. B-Front kan dat als geen ander en ook hij staat 18 februari op St8ment. Beide heren hebben ook samen al een track gemaakt, dus die ga je zeker horen in Eindje. Voor de prijs van 16 euro ga je ook los op D-Sturb, Luminite en Zerox. Zekerheidje dus!

>> Event

Stampûhgat/Hakkûhgat

Dynamo Eindhoven, 24 en 25 februari

Stampûhgat Hakkûhgat

Carnaval in Lampegat de Gekste was nog nooit zo hard. Inner Vision introduceert Stampûhgat als het hardstyle-broertje van Hakkûhgat. Carnaval wordt vrijdag afgetrapt met Stampûhgat, met Warface als headliner. Met andere namen als Delete, Act of Rage en Sub Sonik (complete line-up hier) zal voor hoempapa weinig ruimte zijn.

Hakkûhgat is al jaren een begrip in Lampegat. Dit jaar viert het hardcore-carnavalsfeest van Inner Vision zijn 5-jarig jubileum. Carnaval + hardcore + jubileum = reden om groots uit te pakken. Absolute headliner is Angerfist, maar ook Miss K8, Noize Suppressor en AniMe staan in de line-up. Een prima begin van carnaval lijkt me!

>> Event (Stampûhgat)
>> Event (Hakkûhgat)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

IN BEELD: Hard Bass – The Last Formation

Afgelopen weekend stond er voor hardstyle-fans een legendarisch affiche op de kalender: Hard Bass - The Last Formation. Het was een...