maandag, december 4, 2023

Hardstyle/hardcore in juli: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in juli: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor juli 2017.

Daylight Festival

Breda International Airport (Breda), 8 juli

Een feest in de buurt van een vliegveld heeft iets extra’s. Dan denk ik uiteraard aan Q-Base, het nachtfestival in het Duitse Weeze. In veel opzichten een bijzonder feest, daarover meer in de partytips van september.

Daylight Festival mag dan minder groot en bekend zijn, organisator EYE4Dance maakt ieder jaar goed gebruik van de locatie. Iedere area, vijf stuks in totaal, staat voor een bepaalde bestemming.

Hardcore in Congo, raw hardstyle in Bolivia, freestyle in Hawaii, hardstyle in Kyoto. De talenten zijn te bewonderen in de Flight Academy. Via social media word je al goed warm gemaakt voor je favoriete bestemming. Daar zal het niet aan liggen. Nu nog vakantieweer!

>> Event


Volg TIOH op Facebook


Dominator

E3 Strand (Eersel), 15 juli

Persoonlijk één van mijn favorieten tijdens het festivalseizoen. Meerdere aspecten maken het grootste hardcorefestival ter wereld zo bijzonder. Ik schreef er twee jaar geleden al eens een column over. De muziek, de mensen, de sfeer, de aankleding: het totaalplaatje klopt. Jaar in, jaar uit.

>> Zie ook: Het Dominator-gevoel van Korsakoff, Nosferatu en Icha <<

Zelfs als hardcore niet je favoriete genre is, kun je op Dominator een schitterende dag beleven. Dwaal heerlijk rond tussen de verschillende area’s op het E3 Strand. Als het lekker weer is, schop dan je schoenen uit en stamp met je voeten in het water.

Dominator is een hardcore-hoogmis die je niet mag missen. Muzikaal gezien krijg je het niet beter als hardcore door je bloed stroomt. Dit jaar is het dubbel feest voor mij. Ik sta voor mijn 5-jarig jubileum. Ooit onderging ik Dominator zonder verwachtingen. Nu sta ik weer te trappelen.

Dominator

>> Event

Fatality – The RAW Outdoor Festival

De Geffense Plas (Oss), 22 juli

De naam Fatality duikt steeds vaker op in de party-agenda. Zo zijn er verschillende indoorfeesten geweest in Time Out (Gemert) en Monte Carlo (Nijmegen) en was vorig jaar het debuut van het outdoorfestival in Oss. Dit jaar dus het vervolg, met een klinkende line-up voor de liefhebbers van raw hardstyle.

Spoontech host één van de area’s. Het label van de Australische dj/producer Vazard is zeer populair onder een deel van de fans. De sound komt vrij ‘industrieel’ over. Het gaat hard, heel hard en je moet er een beetje van houden. Zeer waarschijnlijk staat op deze area de hele dag een zeer toegewijde groep fans los te gaan. Dat zelfde geldt overigens ook voor de area die wordt gehost door Gearbox.

Op de mainstage en de hosting van Nightbreed Records zal de muziek iets toegankelijker zijn, maar daarom niet minder hard.

>> Event

Fatality Outdoor Festival 2017

Meer partytips?

Check onze agendapagina, powered by DJ Guide.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...