zaterdag, december 2, 2023

Hardstyle/hardcore in juli: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in juli: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke nominaties voor juli 2016.

WiSH Outdoor

Festivalterrein de AA Beek en Donk, 1, 2, 3 juli

Met enige schaamte moet ik bekennen dat ik in 2013 pas voor het eerst een voet op de magische bodem van WiSH Outdoor zette. Sindsdien is dit festival een zekerheidje op de agenda.

>> Zie ook: Hoe WiSH Outdoor zich ontwikkelde tot festival van formaat <<

Voor de stuiterballen is er genoeg te beleven. Noem het gemoedelijk Brabants beuken. Altijd legendarisch is de sfeer bij The Magic Show, de kleinere hardstyle-area op zaterdag.

Dit jaar staat een groot deel van de inboedel van het label The Magic Show (Juized, The Geminizers, Clockartz, Tartaros, Chris One) achter de draaitafels en dat is een garantie voor georganiseerde chaos. Warface, Delete, Phuture Noize en Titan completeren het gezelschap. Need to say more?

Laat ik vooral de imposante hardstyle mainstage niet vergeten, waar dit jaar onder meer B-Front, Adaro, Wildstylez en Code Black draaien. Aangezien WiSH Outdoor tot 2 uur ’s nachts doorgaat, knal je nog dik 3 uur in de duisternis op vette hardstyle. Lichtshow, lasers, vuurwerk en 150 beats per minuut. Need to say more?

Photography by: @[1522526357967062:0] © Joris Bisschops

Daylight festival

Breda Airport, zaterdag 9 juli

Festivals onder de rook van een vliegveld hebben iets extra’s. Q-Base, net over de grens in het Duitse Weeze, is het perfecte voorbeeld. Nu hebben we ook in Brabant zo’n festival, op iets kleinere schaal.

Daylight festival ligt pal naast Breda Airport en telt 5 area’s met hardstyle, hardcore en freestyle. Kijkend naar de line-up kan het niet anders dan dat dit een fijne zaterdag in juli wordt.

Als ik dan toch wat tips mag geven, kijk zeker eens bij de set van het Argentijnse talent Noiseshock. Met zijn frisse, soms wat experimentele, euforische hardstyletracks is dit een naam om in de gaten te houden. Da Tweekaz, Adaro, Frequencerz (wat een album!) en Warface zouden wat mij betreft ook zekerheidjes zijn.

Dominator

E3-Strand Eersel, zaterdag 16 juli

Dominator is een magische party om meerdere redenen. Het grootste hardcorefestival ter wereld, gewoon in ons eigen Brabant. Eigenlijk is dat al reden genoeg om een tripje naar het E3-Strand in Eersel te maken.

>> Zie ook: Eersel tijdens Dominator hardcore-hoofdstad van de wereld <<

Maar laten we de muziek vooral niet vergeten. Alles, maar dan ook écht alles op het gebied van hardcore is vertegenwoordigd op Dominator. Wie nu nog durft te zeggen dat hardcore dood is, zou eens voor een dagje uit naar Dominator moeten kiezen.

Het festival is in alles hardcore. De podia, het festivalterrein, de mensen, de muziek. Het totaalplaatje klopt, dit is raggen en beuken op Champions League-niveau.

Dominator

Fatality

De Geffense Plas Oss, zaterdag 23 juli

Na 3 indooredities in Club Monte Carlo in Nijmegen, is het hoogste tijd voor de eerste outdooreditie van Fatality. Organisator Confusion Events is bij hun zoektocht naar een geschikte locatie uitgekomen bij De Geffense Plas in Oss.

Wat kun je nu verwachten op Fatality? Een flink portie raw hardstyle, opgediend door een mooie combinatie van talenten en gevestigde namen.

Een paar namen wil ik er graag even uitlichten. Een aantal jaar geleden kon de sound van Australiër Delete me nog niet helemaal bekoren, maar zijn producties zijn naar mijn mening veel beter geworden. ‘The World Is Yours’, ‘Alone’ (ft. Deetox) en ‘The Truth’ (ft. Warface) zijn enkele bazentracks die hij op Fatality ongetwijfeld zal draaien.

Ga vooral ook even los bij Regain, Bass Chaserz, Rebelion en Crypsis. Ach, eigenlijk doe ik andere acts tekort door ze niet te noemen. Dikke line-up, nieuw festival. Waar wacht je nog op?

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...