zaterdag, februari 24, 2024

Hardstyle en hardcore in mei: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in mei: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor mei 2018.

Fairytale Festival

De Nieuwe Pater, Kaatsheuvel (11 en 12 mei)

Een nieuwe locatie en voor het eerst tweedaags: Fairytale Festival groeit onverminderd hard door. Laten we niet vergeten dat dit pas de vierde editie wordt en dat maakt het natuurlijk extra knap. De voorgaande twee edities heb ik met plezier beleefd. Gezellig en – ondanks de groei – steeds met een intiem karakter. Met Freestyle Friday zijn de hardere stijlen de komende editie nog sterker vertegenwoordigd.

Op vrijdag wordt Fairytale in hoog tempo afgetrapt door namen als Darkraver, Dr. Rude, Jason Payne, Francois en Outsiders. Het moet een fijn voorproefje worden (van 18:30 tot middernacht) voor de dag die daarop volgt. Naast de mainstage (house/EDM), The Teagarden (o.a. eclectic en r&b) en The Wishing Well neemt The Gatekeeper (hardstyle) opnieuw een belangrijke plek in op het festival. Met namen als Adaro, Phuture Noize, Warface en Deetox belooft het een knallende dag te worden.

Fairytale Festival

>> Event

Harmony of Hardcore

Festivalterrein De Roost, Erp (19 mei)

Hoewel Harmony of Hardcore pas op 19 mei wordt georganiseerd op festivalterrein De Roost in Erp, is de voorpret al een tijdje aan de gang. Zo was het eind april in Den Bosch bij de Brabanthallen ‘Terror Tuesday’, een pre-preparty op straat waar alle gabbers al even los konden gaan. En dan was er ook nog ‘Wicked Wednesday’ in de Maashaven in Rotterdam voor nóg een preparty.

Op deze manier weet Par-T op ludieke wijze de boel te hypen. Zeker vanuit Europa en ongetwijfeld ook uit andere delen van de wereld komen hardcoreliefhebbers naar het Brabantse land voor één van de grootste hardcorefestivals van ons land. De namen in de line-up liegen er niet om. Of het nu Mad Dog, Miss K8, Noisekick, Partyraiser of N-Vitral is: alles en iedereen is aanwezig voor een keiharde editie.

Harmony of Hardcore

>> Event


Volg TIOH op Facebook


7th Sunday

Festivalterrein De Roost, Erp (20 mei)

Een dag later is het opnieuw bal in Erp. Dit keer draait het niet alleen om de hardere stijlen, maar ook op 7th Sunday kun je als stuiterbal met gerust hart je ei kwijt. Traditiegetrouw is Hard Nature het domein van hardstyle en hardcore op dit prachtige veelzijdige festival.

Met namen als Da Tweekaz, Frequencerz, Gunz For Hire, Sub Zero Project en Miss K8 is het straks prima vertoeven in die grote festivaltent. Als je dan toch de boel gaat verkennen, wandel dan ook bij Revealed binnen waar Dr Phunk zijn opwachting maakt. En bij Café De Puinhoop zullen Darkraver en Puinhoop Kollektiv de boel ongetwijfeld op stelten zetten.

7th Sunday

>> Event

Emporium

Berendonck, Wijchen (26 mei)

Waan je in Hollywood tijdens de 14e editie van Emporium. Bij maar liefst vier van de negen area’s wordt het tempo opgeschroefd naar een fijn tempo. Emporium staat bekend om de mooie stages met veel details en met dit filmthema zal dat dit jaar niet anders zijn.

De keuze is dus reuze als je bloed sneller stroomt van de hardere stijlen. Op de hardstyle-area zien we namen terug als D-Block & S-Te-Fan, Headhunterz en Noisecontrollers. Raw hardstyle heeft een aparte plek op het festivalterrein en daar staan onder anderen Delete, Bass Chaserz en Deetox achter de knoppen. Freestyle (Mark with a K, Ruthless) en hardcore (Tha Playah, Art of Fighters) completeren het domein van de hardere stijlen op Emporium.

Emporium

>> Event


Partytips

Kijk in onze agenda voor het volledige aanbod (via DJ Guide).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...