woensdag, december 6, 2023

Hardstyle/hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor september 2017.

Dream Village

De Lage Aard (Breda), 1-3 september

Ik heb dubbele gevoelens bij september. Het is namelijk de maand waarin het festivalseizoen wordt afgesloten, voor mij de mooiste feestperiode van het jaar. Overdag feesten, met een lekker drankje en mooi weer. Al is dat laatste in ons kikkerlandje absoluut geen zekerheid. Dream Village zit traditiegetrouw in de staart van het festivalseizoen en is sinds vorig jaar een succesvolle weekender.

De harde stijlen zijn op zaterdag met vier van de zeven area’s goed vertegenwoordigd op zaterdag. Zondag telt het festival drie stages, waarvan een voor de stuiterballen onder ons. En ook op de preparty vrijdag zit je snor met een gecombineerde hardstyle/freestyle-area. Scantraxx host zaterdag opnieuw de mainstage, waar onder anderen D-Block & S-te-Fan, Bass Modulators, Psyko Punkz en The Prophet draaien.

Freestylen doe je bij Ransomnia, het podium gehost door Ransom waar namen als Mark with a K, Dr. Rude en Genius staan. Raw hardstyle vind je bij de hosting van het label Roughstate, dat namen als Frequencerz, Adaro, B-Front en Ran-D heeft afgevaardigd. En ook hardcore is present met de hosting van Partyraiser.

Naast de goede line-up kenmerkt Dream Village zich ook door leuke decoratie, toffe stages en een gezellige Brabantse sfeer.

>> Event

Dream Village 2016

Q-BASE

Airport Weeze (Weeze, Duitsland), 9 september

Q-BASE is één van mijn favoriete festivals en daarmee de perfecte afsluiter van het festivalseizoen. Net over de Limburgse grens kun je maar liefst veertien uur raven op de oude militaire vliegbasis van Weeze. Niet overdag, maar ’s nachts en daarom is Q-BASE een mooi bruggetje naar de nachtfeesten in de winterperiode.

Het festival begint zaterdagmiddag. Een paar uur later gaat het schemeren en valt de avond. Dan pas valt op hoe vet het terrein is. De oude hangars, de industriële look & feel, de lichtshows die vanwege de duisternis in optima forma hun werk doen en niet te vergeten het geluid. Er zijn weinig festivals waar het geluid zo hard en zuiver tegelijk door de speakers knalt. Q-BASE is magisch.

Even betoverend is de Hangar, de grootste hangar op het terrein en de plek waar raw hardstyle wordt gedraaid. Dit jaar met onder anderen Radical Redemption, Regain, Delete en rising stars Sub Zero Project. Maar ook in de negen andere area’s is het bal, van terror tot euforische hardstyle en van freestyle tot drum ’n bass.

>> Event


Volg TIOH op Facebook


Supremacy

Brabanthallen (Den Bosch), 30 september

Supremacy is sinds de 1e editie in 2014 uitgegroeid tot een zeer populair evenement. In maart van dit jaar maakte het feest van Art of Dance zelfs een uitstapje naar Australië. De show van Supremacy is even groots als spectaculair en indrukwekkend.

Opvallend dit jaar zijn de vele live-acts, tien in totaal: Act of Rage, Angerfist, Crypsis, E-Force, Frequencerz, Public Enemies, Radical Redemption, Rebelion, Sub Sonik en Sub Zero Project. Daarnaast draaien Delete, Warface, High Voltage, MYST en Killshot gewone sets.

Voor de liefhebbers van raw hardstyle is dit een must go.

>> Event

Supremacy

Partytips

Meer feestjes zijn te vinden in onze party-agenda.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...