dinsdag, februari 27, 2024

Hardstyle & hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle & hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor september 2018.

Dream Village

Lage Aard, Bavel (31 augustus, 1 en 2 september)

Met de -R- in de maand zijn we toe aan de laatste festivals van dit jaar. Een van die festivals is Dream Village, dat voor de 9e keer wordt georganiseerd. Dit driedaagse event is in een nieuw jasje gestoken. De opzet is vernieuwd en concreet houdt dat in dat het festival is ingedeeld in 7 districten, ieder met een eigen karakter.

In 2016 maakte ik op een fijne manier kennis met Dream Village, dit jaar zal ik voor een tweede keer aanwezig zijn. Benieuwd ben ik dan ook naar hoe het evenement is opgezet ten opzichte van de jaren hiervoor. Met namen als Mark With a K, D-Block & S-te-Fan, Devin Wild, Regain en Delete komt het muzikaal gezien dik in orde. Op zondag zal Sefa het festival afsluiten.

Dream Village 2018

>> Event

Q-BASE

Airport Weeze, Weeze (8 september)

Het kwam als een verrassing toen Q-dance bekendmaakte te stoppen met Q-BASE. Na 15 jaar is het tijd voor wat anders en wordt dit boek voorgoed gesloten. Jammer, want Q-BASE is een van de meest iconische feesten van het jaar. Gelukkig kunnen we nog op gepaste wijze afscheid te nemen. De kriebels beginnen al te komen!

Het feit dat Q-BASE een nachtfestival is, maakt dit feest zo bijzonder. Samen met de locatie natuurlijk, de oude militaire basis naast het vliegveld van Weeze. Om in de nachtelijke uren samen met duizenden andere ravers over dat terrein te dwalen went eigenlijk nooit. Q-BASE is voor de Die Hards Only. Met een diepe buiging neem ik afscheid van Q-BASE, het was me een genoegen!

Q-BASE 2017

>> Event


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


Genesis

Klokgebouw, Eindhoven (15 september)

Een week na het afscheid van Q-BASE, start in Eindhoven een nieuw sprookje. Voor het eerst organiseert b2s – dat toch al bezig is met vernieuwen – met Genesis een indoorfeest overdag. De locatie voor de eerste editie is het Klokgebouw. Het feest is opgebouwd in drie hoofdstukken, die staan voor een bepaalde periode in de geschiedenis van hardstyle.

Chapter 1 richt zich op early hardstyle uit de periode 2001-2006. Namen van het eerste uur, zoals Pavo en Deepack, geven invulling aan dat eerste hoofdstuk. Het volgende hoofdstuk, Chapter 2, is voor de hardstyle classics uit 2006-2012. Onder anderen Isaac, Brennan Heart en D-Block & S-te-Fan zijn onderdeel van dit hoofdstuk. Tot slot komen de raw classics uit 2009-2013 nog aan bod, met klinkende namen als Frequencerz, Adaro en E-Force. De verwachtingen vanuit de scene zijn hoog, het is aan b2s om deze waar te maken.

Genesis

>> Event

X-Qlusive Holland XXL

Ziggo Dome, Amsterdam (29 september)

Na twee jaar afwezigheid, keert één van de gekste feesten van Q-dance terug in de Ziggo Dome. X-Qlusive Holland XXL is een soort carnaval boven de rivieren. Het thema ‘Geen greintje fatsoen’ belooft veel goeds. Hardstyle (en hardcore) gaan hand in hand met onvervalste Hollandse krakers, die speciaal voor deze gelegenheid in een harder jasje worden gestoken. Deze nacht staat garant voor een hossende oranje menigte, een boel grappen en grollen, gezelligheid en leuke muziek. Dat het evenement binnen no-time uitverkocht raakte, zegt genoeg over de populariteit van dit concept.

>> Event


Meer partytips?

Bekijk de agenda op onze website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...