maandag, maart 4, 2024

House en techno in april: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in april: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand april, met een grote Vlaamse inbreng.

 

Hauz Of Wax

Zaterdag 7 april, Gin Fizz, Tilburg

Gin in de mix met het zwarte goud, een prima combinatie voor een vinyl-sessie in de meest knusse club van het land. Van Hauz Of Wax lees je iedere maand al hun favoriete nieuwe releases, maar met enige regelmaat doen ze ook events. In Gin Fizz treed dit keer HOW-chef ANYMX aan, back to back met Mike de Win. De entree is gratis.

ANYMX is een bezig baasje, iemand die voortdurend positieve impulsen geeft aan het Tilburgse nachtleven. Net als Mike de Win kan hij ook nog eens een aardig plaatje raken.

>> Event


Broeikas Breda

Broeikas met Makam en Deniro

Zaterdag 14 april, Graanbeurs, Breda

Volop leuke ontwikkelingen in Breda (al was dat ook hard nodig). De Spock (ex-residentie van Tiësto) is terug van weggeweest, het collectief Local Motion trekt flink van leer en er loopt een proef met sluitingstijden tot 6:00 uur.

Dat laatste laten ze zich bij Broeikas geen twee keer zeggen. Als eerste club-event maken ze er voor hun vierde verjaardag graag gebruik van. En halen ze deze lange zaterdagnacht met Makam en Deniro maar meteen twee headliners in huis. Beiden uit eigen land en beiden graag gezien en gehoord bij Dekmantel en De School.

Makam maakte volgens Thump het beste elektronica-album van 2016 (‘Than Sadet’). Onder techno-liefhebbers is hij bekend als Talismann. Een genre dat met Deniro ook goed vertegenwoordigd is. Zijn tracks verschenen onder meer op het label van Nina Kraviz.

>> Event


Techno For Humanity St. Niklaas

Techno For Humanity

Zondag 15 april, Recreatiegebied De Ster, Sint-Niklaas

Voor een muziekstroming die voortkwam uit verbroedering en bevrijding is de housewereld niet heel maatschappelijk betrokken, vind ik persoonlijk. Het streven naar een betere wereld blijft een beetje hangen in duurzaamheid (hoewel vaak een wassen neus) en hedonisme binnen de clubmuren of festivalhekken.

Vandaar dat ik een initiatief als Techno For Humanity zo mooi vind. Na een debuut in IKON in Antwerpen landt het nu als buitenfestival in Sint Niklaas, met 3 podia en een legertje aan mondiale headliners die stuk voor stuk gratis komen optreden. Onder meer Dubfire, Pan-Pot, Marcel Fengler, Hernan Cattaneo, Danny Howells, Seth Troxler en Amelie Lens zijn van de partij op deze ‘Live Aid voor de house en techno’.

De opbrengst gaat volledig naar goede doelen: Mobile School (educatie van straatkinderen), Animal Rights BeNeLux en Last Night A DJ Saved My Life (ter promotie van vrijwilligerswerk). Amelie Lens heeft er een eigen podium met haar concept Exhale by Amelie Lens, net als Krankenhaus en Labyrinth Club. This Is Our House steunt Techno For Humanity ook, als mediapartner. Binnenkort een verhaal over het benefiet, na afloop een video-verslag.

>> Lees meer


Volg TIOH op Facebook:


 Sven Väth doubles Vlaanderen

Zaterdag 28 april, Labyrinth Club Hasselt en Café d’Anvers Antwerpen

We blijven nog even in Vlaanderen. Want het begint een beproefde formule te worden, de ‘double headers’ in Café d’Anvers en Labyrinth Club. Ugur Akkus, promotor van laatstgenoemde club (hier mijn interview), haalde eerder dit jaar al Joris Voorn op één en dezelfde nacht naar beide zaken. En in 2017 stond Kölsch al eens twee nachten achtereen in Labyrinth.

Nu komt Sven Väth naar Labyrinth en Anvers – slechts met een snelwegrit van ’n uurtje van elkaar verwijderd. Dubbel vullen is met een artiest met zijn naam en statuur natuurlijk meer dan logisch. De grondlegger van de Duitse techno en trance mag dan zelf opa zijn geworden, hij is nog lang niet klaar in het wereldje. ‘Papa Sven’ is momenteel op wereldtoer, en komende zomer pakt hij met zijn Cocoon-party’s gewoon nog een seizoentje mee op Ibiza.

Zo’n 25 jaar nadat ik hem voor het eerst hoorde (op een Gaultier-feest in Amsterdam), stond ik vorig jaar ook dubbel voor hem. Eerst op Awakenings, daarna op Mysteryland. Beide keren pakte hij mij en de rest van het publiek weer helemaal in. Veelal met vinyl, maar lang niet altijd met de makkelijkste platen. In Anvers ben ik er weer bij. Want Sven blijft gewoon vet!

>> Event Antwerpen
>>
Event Hasselt

Sven Vath


Meer partytips?

Check onze agenda-sectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...