zaterdag, september 30, 2023

House en techno in juli: De partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in juli: De partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis in en rond het zuiden. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM (hardcore en hardstyle). Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn event-selectie van de maand juli.

 

12InchCity In Retraite Kloosterfestival

Roepaen, Ottersum, 7-10 juli

Vrijwel alle house/techno-organisaties pronken tegenwoordig met bijzondere feestplekken. En, het moet gezegd, niet vaak onterecht. Maar als er één koning van de (legale) locatiefeesten is in Nederland, dan is het wel 12InchCity.

Enkele van mijn meest memorabele party-ervaringen heb ik aan deze gepassioneerde club liefhebbers te danken. CODE AM in Radio Kootwijk maar vooral Alcatrash, in de voormalige gevangenis P.I. Noordsingel in Rotterdam. Muziek, locatie, storytelling, sfeer – alles klopte in mijn ogen op de feesten van 12InchCity.

Nee, dan hun festival, In Retraite. The name says it all: tijdens het 4-daagse (!) evenement kun je je feestelijk terugtrekken in een klooster in landelijk Limburg, prachtig gelegen aan een meanderend riviertje. Tijdens dit festival wisselen de dagen, gevuld met spelen, luieren, hottubs en massages, zich af met nachtenlang feesten in en rondom het mystieke klooster. De line-up liegt er niet om, met smaakmakers als Max Cooper, Gregor Tresher en Patrice Baumel.

Zelf ga ik hier niet heen, vanwege de hierna volgende tip, maar wat zou ik mezelf graag op willen splitsen. Amen.

>> Event

Extrema Outdoor Nederland

Vakantiepark De Bergen, Wanroij, 7-9 juli

Zoals ik al schreef bij de start van dit festivalseizoen: ik ben een beetje vergroeid geraakt met Extrema. Al een dikke 10 jaar schrijf ik al over deze Eindhovense partypioniers, inclusief hun jubileumboek.

Toch was ik de laatste jaren kritisch over hun dolende festivalmoederschip. Extrema Outdoor werd XO Live (met bands en zelfs EDM), werd XO en nu weer gewoon Extrema Outdoor a.k.a. XO Festival.

Op een nieuwe locatie (De Bergen in Wanroij, dezelfde plek als van Mandala Festival) voegen ze gelukkig verder in op een muzikaal spoor dat de Belgische XO-collega’s al eerder hebben ingezet. Progressieve techno en (tech/deep)house dus. En meerdaags met camping, al zoek ik dat zelf niet meer op.

De line-up lijkt zelfs zeer sterk op die van XO Belgium dit jaar. Maar omdat ik daar veel heb moeten missen, kijk ik in Nederland nu vooral uit naar de optredens van Stephan Bodzin (live, als altijd), Luciano en Fritz Kalkbrenner.

>> Event

Funki Bizniz in the Park

Paviljoen Genneper Parken, Eindhoven, 15 juli

Sympathieke dubbelklapper van de mannen achter het voormalige housetempeltje in Eindhoven, die andermaal bewijzen niet in het oude te blijven hangen.

Eerst is er een dagprogramma op Funki Bizniz in the park. Daar kun je al dansen op zomerse beats van dj’s als Conjerman en Robob. Maar er is ook entertainment voor de kids of je kunt struinen langs de vintage boutique kraampjes.

Vanaf 20:00 is het als ouder zorgen dat je oppas hebt, want dan gaat er een tandje bij. Funky beats en zwoele deephouse met Eindhovens finest: Just Pete, Marty Moustache (jawel, resident van This is Our House Live) en Pieter Lepelaars.

>> Event

Funki Bizniz in the Park

De Tilburgse Kermis

Diverse locaties, centrum Tilburg, 21-30 juli

Sinds dit jaar verzorg ik als ‘Kruik’ eenmaal per kwartaal een column in de Tilburgse stadsglossy Tillywood. Omdat het thema van het zomernummer ‘Kermis’ is, kwam het verzoek of ik daar wat mee kon.

Niet moeilijk. De Tilburgse Kermis is anno 2017 uitgegroeid tot een ware party-weelde. Met die ene roze dag natuurlijk als summum, maar ook op andere dagen tal van specials.

Gin Fizz pakt in zijn steeg uit met een heerlijke tiendaagse. Onder meer dj Isis is van het partijtje (zie ons recente interview met haar), net als vele andere mooie namen. Draaimolen, Tilburgs bekendste party-organisator en niet voor niets vernoemd naar de kermis, strijkt volgens traditie op Roze Maandag met Holy Pink neer in de Muzentuin. Wederom met een pak klinkende dj’s, onder wie Tennis en Blawan. En zo zijn er nog veel meer feesten. Binnenkort zetten we die op This Is Our House voor je op een rij.

Die kermis zelf, daar geef ik trouwens niet veel om. Het is, net als met bijvoorbeeld de Vierdaagse in Nijmegen, het randprogramma dat het evenement kleur geeft. Mogen we in Tilburg best wat trotser op zijn. Waarvan akte.

 


Meer partytips?

Check onze agendapagina, powered by DJ Guide.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...