dinsdag, december 5, 2023

Hiphop/disco/house in augustus: de partytips van Tijme Scholten

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Hiphop/disco/house in augustus: de partytips van Tijme Scholten

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Tijme Scholten is de huisspecialist in met name hiphop, breaks, disco en house. Hem vind je terug in stoffige platenzaken op zoek naar houseplaatjes, of achter de draaitafels, als helft van het Bredase duo Eb & Vloed. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor augustus.

HET WILD BRAAD

Het Ketelhuis, Eindhoven, zondag 7 augustus

HET WILD is in korte tijd erg populair geworden onder de nachtdiertjes in Eindhoven. Dat blijkt wel uit de onlangs stijf uitverkochte weekender in het Stroomhuis en de podiumhosting op het Boogiedown Festival. Dat het goed gaat is ook niet zo gek, want ze brengen keer op keer zeer boeiende artiesten naar Eindhoven. Denk dan aan namen als JordanGCZ, Palmbomen II en KUTMAH.

Mijn advies: ga zondag 7 augustus naar Het Ketelhuis. De dag is opgesplitst in twee delen, het begint ‘chill’ met een BBQ op het plein (gratis toegankelijk) en om 22:00 uur start het feest in Het Ketelhuis met onder meer de Bossche geluidsknutselaar Jameszoo, bekend van zijn alom bejubelde debuutalbum Fool op het Brainfeeder label van Flying Lotus.

Daarnaast komt Tienson ook op bezoek. Hij is percussionist bij Jungle By Night en kan ook verrassend goed plaatjes spinnen, variërend van Afrobeat, funk, jazz, hiphop en alles wat daar tussen ligt. Niet te vergeten zijn natuurlijk de residents van HET WILD, de broertjes AFRIKABOOMNADA die sinds hun optreden op PITCH ook niet onopgemerkt zijn gebleven.

https://soundcloud.com/afrikaboomnada/afrikaboomnada-pitch-festival-07-02-2016

Losjes Outdoor

Stadsstrand de Witte Sieb, Den Bosch, zondag 14 augustus

Vorige maand schreef ik heel leuk over dat bootfeestje van Losjes ‘waar ik mezelf al helemaal zag staan’. Voor mij ging die vlieger helaas niet op, want de kaartjes waren na precies 5 minuten al uitverkocht. Zo gaat dat dus met leuke feestjes. Maar als ik de foto’s mag geloven was het een vrolijke bedoeling.

Dit belooft natuurlijk veel goeds voor het festival zelf op stadsstrand de Witte Sieb. Het strand is gelegen aan de oever van de Dieze tegenover de Tramkade. Wat mij betreft is dit bij uitstek de plek waar je met de voetjes in het zand kunt swingen op de plaatjes van artiesten zoals Fouk, Gerd en Resistance Orchestra.

Daarnaast wil ik even opmerken dat Losjes in aanloop naar het festival ook bezig is met een serie podcasts en ik moet zeggen: die zijn best wel raak. Check hieronder de podcast van Alex Salvador die 14 augustus ook achter de draaitafels zal kruipen.

Duikboot festival

Breepark, Breda, zaterdag 27 augustus

Onder het motto ‘Een beetje UK is oke!’ brengt Duikboot dit jaar serieus geweld naar Breda. Met namen als Jackmaster, George Fitzgerald, The Advent en Clouds laten de mannen van XXL-events zien dat ze absoluut niet bang zijn om de grotere vissen in de oceaan te vangen. Dat is ook niet zo gek, want de eerste editie bij Pier15 was uitverkocht binnen een uur.

Laten we in ieder geval één artiest even uitlichten. De Schot JACKMASTER, nummer 5 op de Resident Advisor DJ Top 100, allround party starter en je weet nooit wat je kunt verwachten.

Een paar weken geleden heb ik hem voor het eerst horen draaien en het was inderdaad Feest met de hoofdletter ‘F’. Naast deze grootheden is er natuurlijk ook ruimte voor opkomende talenten. Lucky Done Gone en Will Oirson zijn daar goede voorbeelden van. XXL creëert hiermee een leuke mix van grootheden en talent.

Alle mensen die vorig jaar achter het net hebben gevist met het kopen van een ticket hebben nu meer kans, want er is een nieuwe locatie met een zee aan ruimte. Het gaat om het nieuwe evenemententerrein Breepark, gelegen aan de A27 in Breda. Groot terrein, grote namen, groot feest? We gaan het zien! Ik kijk hier in ieder geval ontzettend naar uit en kan niet wachten tot de 27e, scoor hier snel je ticket.

Befaamd

Fabriekstuin, voormalige Faam-terrein, Breda (elke zondag bij goed weer van 15:00 – 02:00)

Befaamd is een nieuw concept in Breda op initiatief van de organisaties Nasmaak en Ploegendienst. Alleen op zondagen met goed weer. “We hebben toch op zondag ook al Zonnig?”, hoor ik jullie denken en dat klopt!

Alleen dit is anders naar mijn mening. Ja, het is alleen met goed weer en ja, het is ook op zondag. Maar dat zijn niet de punten waar een evenement zichzelf mee onderscheid lijkt mij. In mijn ogen is Zonnig pur sang een party en is er bij Befaamd ook ruimte voor kleine creatieve initiatieven, kunstmanifestaties en optredens. Enfin, leuke discussie!

Befaamd

De opening vond zondag 17 juli plaats op het voormalige Faam-terrein in Breda. Er hing een goede sfeer, mensen konden onder het genot van sangria en gerechtjes van de BBQ dansen op de grooves van Max Abysmal, Jonas Meeùs en Bill Sikes.

Het idee is dat de dag zichzelf ontwikkelt van een ontspannen vibe naar een bloeiend feest waar je tot 02:00 uur in de nacht kan dansen. Persoonlijk vind ik dit een tof initiatief en heb het gevoel dat er veel zwoele zondagen aankomen in de Fabriekstuin.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

Urban & Eclectic in Augustus: de tips van Chris Breuer

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....