zaterdag, december 2, 2023

Hiphop/disco/house in juli: de partytips van Tijme Scholten

-

Home » Biki90 » Hiphop/disco/house in juli: de partytips van Tijme Scholten

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Tijme Scholten is de huisspecialist in met name hiphop, breaks, disco en house. Hem vind je terug in stoffige platenzaken op zoek naar houseplaatjes, of achter de draaitafels, als helft van het Bredase duo Eb & Vloed. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor juli 2016.

WOOHAH

Spoorzone Tilburg, zaterdag 2 juli

Het was al uitverkocht, maar Poppodium 013 (samen met Mojo organisator van het hiphopfestijn) heeft een laatste pack extra kaarten beschikbaar gesteld. En met Ticketswap is er natuurlijk altijd nog hoop.

Dit festival verdient gewoon keiharde aandacht. In een land waar hiphop zo leeft en zoveel sterke mc’s en producers zijn, zou je verwachten dat er een groot aanbod is aan hiphopfestivals. Dat was dus niet het geval, tot 3 jaar geleden deze leegte werd opgevuld door WOOHAH.

Vorig jaar trok het festival mijn aandacht toen ik op een elektriciteitshuisje in Tilburg de naam JOEY BADA$$ zag staan. Dit jaar is mijn aandacht gevestigd op Skepta, de power die ik hoor in zijn muziek en optredens is weergaloos. Grime in Tilburg; ga dit checken als je de kans hebt!

Losjes aan Boord

Buitendijk ‘s-Hertogenbosch, zondag 10 juli

Feestjes op zondag zijn altijd leuk. In aanloop naar Losjes’ festival op 14 augustus gaan we eerst een dagje dobberen over de Zuid-Willemsvaart tijdens Losjes aan Boord.

In gedachten schijnt de zon al en drink ik een biertje op het achterdek, terwijl Alex Salvador en Daan Groeneveld van het label Tomorrow Is Now Kid en de altijd goedlachse Joel Hemmen achter de draaitafels staan.

In de platentas van deze 3 heren vind je veel old school jacking en garage house. Maar individueel zit er ook verschil, zo draait Alex meer vocal en soulful house, is Daan stiekem fan van Chicago-house en draait Joel graag UK-garage.

Ik kijk hier ontzettend naar uit en kan niet wachten tot het de 10e is.

Gin Fizz goes Kermis

Oranjestraat Tilburg, vrijdag 22 juli

Gin Fizz bestaat al weer 2 jaar. Voor de derde keer zal het tijdens de Tilburgse Kermis weer 10 dagen feest zijn in de Oranjestraat. Maar wel feest met muziek de ze zelf graag horen. Bij de Gin Fizz staan dus niet alleen de (gin) longdrinks en de biertjes centraal, ook goeie beats.

Verwacht tijdens deze 10 dagen veel boogie, disco, funk en house. Met als vaste dj Poko Poko en een flinke stal aan lokaal talent zorgt Gin Fizz voor een alternatieve invulling van je kermisvertier.

Daarnaast is Gin Fizz Recordings ook bijna een feit. Een eigen label dat lokale dj’s en producers de kans geeft om hun eigen tracks te releasen. De eerste zit er al aan te komen, hou dit in de gaten via Our House. En kom meteen de eerste vrijdag van de Tilburgse Kermis naar de Oranjestraat. 

 

Zonnig Zonnig

Strand Binnen Breda (elke zondag bij goed weer)

Voor een gegarandeerd slechte start van de werkweek moet je de zondag doorbrengen bij Zonnig in Breda. Althans: dat is mijn ervaring na het eerste seizoen.

Voor het tweede heeft de organisatie besloten om terug te gaan naar de basis. Alleen bij goed weer gaat Zonnig door en er is ruimte voor maximaal 500 man. Dit zorgt ervoor dat de sfeer prettig blijft en bovenal ongedwongen. Het is vooral leuk om te zien dat Zonnig podium biedt aan lokaal dj-talent, afgewisseld met de wat meer gevestigde namen binnen de scene.

De line-up is elke week anders variërend tussen de genres disco, house en techno. Het feest is gratis dus geen dure tickets, gewoon netjes je consumptie betalen en voor 20 euro heb je een te gekke zondag. Kortom een fijn feestje voor een goede afsluiting van het weekend.

Partytips Tijme

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...

House en techno in november: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...