donderdag, oktober 5, 2023

De Reünie: Het belang van safe spaces in de underground techno scene

-

Home » Features » De Reünie: Het belang van safe spaces in de underground techno scene

Journalisten Sanhty Wils en Casper Gout (redacteur bij TIOH) spraken eind vorig jaar met Stef de Haan en Nick Edwards, beter bekend als het duo Cybersex. In het video-portret wordt het belang van safe spaces voor LHBTIQ+ers in de underground techno scene uitgelegd. De makers nemen je in het portret mee in de wereld van Stef, Nick, Cybersex en De Reünie.

Sanhty en Casper maakten het portret als afstudeerproductie voor hun opleiding Journalistiek. Het idee voor De Reünie ontstond vrij organisch. Casper wilde een productie over de underground scene maken, Sanhty zocht naar iets met een maatschappelijk thema. Al snel besloten ze de twee thema’s te combineren. Het maatschappelijke thema werd de emancipatie van LHBTIQ+ers, waarna Casper al snel aan De Reünie moest denken.

Na een voorgesprek met Stef, bleek er al snel een klik te zijn. Bovendien had Stef echt iets te vertellen. Zijn mening en visie was precies waar Sanhty en Casper naar zochten. De productie van het portret begon na weken van voorbereiding, research en plannen. Na bijna twee maanden werken, was de eerste versie van het portret af. Uiteindelijk na het ontvangen van feedback door docenten, vrienden, familie en natuurlijk Stef en Nick zelf werkten Sanhty en Casper aan de definitieve versie van het portret.

TIOH

Die definitieve versie liet nog even op zich wachten, maar na meerdere montagesessies rondden Sanhty en Casper het portret begin maart af. Ze startten een zoektocht naar een passend platform om het portret op uit te brengen en kwam bij TIOH uit, waar Casper al aan verbonden is als redacteur.

“We zijn erg blij dat ons portret hier een platform krijgt. This Is Our House sluit aan bij onze normen en waarden, en ook bij die van De Reünie”, vertelt maker Sanhty. 

Bekijk hier het portret ‘De Reünie’


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...