maandag, december 4, 2023

This Is Me: Armin’s meest persoonlijke show ooit

-

Home » Features » This Is Me: Armin’s meest persoonlijke show ooit

Op donderdag 2 juni was de eerste editie van ‘Armin van Buuren: This Is Me’ in de Ziggo Dome. Huisgids Erwin Herkelman ging erheen en deed verslag van de meest persoonlijke show van de dj ooit.

Het was groot nieuws deze week. Armin van Buuren vertelde dat hij vlak vóór de coronapandemie op het punt stond om er helemaal mee te stoppen. Hij zat tegen een burn-out aan. Voelde zich niet gelukkig, maar liet dat niet toe: wat had hij nou te klagen? Hij had iets waar miljoenen mensen alleen maar van dromen. Het gevolg was dat hij elke keer weer over zijn grenzen heen ging en steeds verder van de muziek af kwam te staan.

Feel Again

‘Feel Again’ is het thema dat centraal staat tijdens zijn show in de Ziggo Dome. Verwacht geen XXL-editie van A State of Trance. This Is Me gaat vooral over Armin van Buuren, en zijn tocht to ‘feel again’. Langs zijn eigen tracks en de muziek die hem inspireerde, neemt hij ons mee vanuit het zwarte gat naar zijn hervonden liefde voor muziek.

Meditatieklanken

Bij de entree moet de sfeer er nog wel een beetje inkomen. Er tokkelt wat muziek op de achtergrond maar een groot deel van de bezoekers zit bij aankomst nog gewoon op de grond van de dansvloer. In de aanloop naar 21:00 uur zwelt de muziek om daarná plaats te maken voor meditatieklanken.

Wrabel

De spanning wordt vervolgens langzaam opgebouwd. Flarden van Armin’s verleden komen voorbij. Af en toe zien we in een flits wat er zich op het podium bevindt terwijl we worden meegenomen in het hoofd van de dj. De beat als hartslag… zijn innerlijke dialoog.

De hartslag gaat omhoog, de flitsen worden intenser. Het is duidelijk dat de show op het punt staat om te beginnen. De lichten gaan aan, het strijkersorkest zet de muziek in en gastzanger Wrabel opent het bal met een prachtige, orkestrale versie van ‘Feel Again’.

Knallen

Niet veel later valt Armin van Buuren ook zelf in. Alle opgebouwde spanning kan er in één keer uit: felle lasers, pyrotechniek, vuurwerk en confetti knallen van het podium. Vanaf dat moment is het ‘aan’.

Gedurende de show komt veel van zijn eigen werk voorbij. Alle uitstapjes die de veelzijdige dj maakte naar de verschillende genres, afgewisseld met fijne klassiekers. Er zijn gastoptredens: Wrabel natuurlijk, Davina Michelle, Sam Martin, Matluck en een bijzonder optreden waarin hij ons meeneemt naar de oorsprong van de muziek.

Reflectie

Af en toe maakt Armin van Buuren even een pas op de plaats, verlaat hij de jachtige beats en keert hij terug naar die donkere tijd. Maakt ons deelgenoot van zijn gevoelsleven. Hoe hij zijn liefde voor muziek hervond door naar oude platen te luisteren en te mediteren. Het maakt This Is Me tot zijn meest persoonlijke show ooit.

Waardige afsluiting

Maar de hoofdmoot is natuurlijk dance. En het tempo wordt tegen het einde ook flink opgeschroefd. Sneller, harder, luider. Het definitieve eindschot is echter even verrassend als bijzonder. Ingetogen maar prachtig. Een waardige afsluiting van zo’n persoonlijke show.


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...