zaterdag, februari 24, 2024

Gladde paling over zijn releaseparty, mijlpalen en nieuwe album

-

Home » Genres » Bass » Gladde paling over zijn releaseparty, mijlpalen en nieuwe album

Binnen het Nederlandse bass landschap is er het laatste jaar een nieuwe grootheid opgestaan. Met herkenbare, nostalgische elementen die hij perfect verwerkt in korte, domme en lompe tunes neemt gladde paling langzaam maar zeker steeds grotere stappen. Na diverse grote podia en samenwerkingen te hebben gehad, is het nu tijd voor de volgende stap in zijn carrière. De aanstormende Nederlandse drum ’n bass grootmacht komt daarom met een eigen album. Om dit te vieren organiseert hij een release party in poppodium 013 te Tilburg. Wij spreken de gloeiend hete glibberigheid over het afgelopen jaar en dit hoogtepunt uit zijn carrière.

Waar kunnen mensen gladde paling van kennen?

“Wellicht van het internet.”

De artiest heeft namelijk inmiddels talloze streams waarvan de meeste op Spotify. Zo zou je hem kunnen kennen van regelrechte hits als ‘Ratata‘ met Vieze Asbak of zijn grootste solo bangersprinter/intercity‘. Zijn nieuwste clip met Parsa kwam onlangs uit op Albino Sports.


Hoe heb je het afgelopen jaar ervaren en wat had je er van te voren van verwacht?

“Ik had eigenlijk niks verwacht, maar het is allemaal beter gelopen dan verwacht.”

Paling begon namelijk iets langer dan een jaar geleden met korte meme nummertjes uploaden. In het begin zat hier nog weinig plan achter, maar naar mate van tijd begon er een steeds groter publiek naar te luisteren en nam hij het steeds serieuzer. Ondertussen heeft de gloeiend hete platenmaker shows op Liquicity, Rampage en Lokerse Feesten op zijn lijstje kunnen zetten.

>>> Check ook: Verslag Liquicity Festival 2022: De grote hereniging van de Liquicity Family


Wat waren voor jou absolute mijlpalen?

Noisia draaide ‘innerlijke kracht‘ op Rampage. Dat was wel lijp. Verder 1 miljoen strooms op Spotify was ook top.”


Wat kun je ons vertellen over je nieuwe album?

“Het zijn 18 tracks waarvan 15 nieuwe, onder andere collabs met vieze asbak, natte visstick, tantron en nog veel meer. De nadruk ligt wel op bass maar er zijn ook tracks binnen andere genres.”

Uiteraard hebben wij ook alvast even wat van de plaat mogen luisteren en dat is er een om je vingers bij af te likken. Nummers als ‘Lekker Dansen‘ staan overigens nu al online, dus vergeet die zeker niet alvast even te checken.


Is dit album met de release party ook weer een mijlpaal in je carrière, waarom?

“Ik wou eigenlijk gewoon een feestje voor bij het album. Verwacht een avond vol met gekke sets en gekke sounds. Dit is wel de eerste keer dat er een gladde paling event plaatsvindt dus ja, ik zie het wel als een mijlpaal.”

Gladde paling II

Waar kunnen mensen tickets halen?

“Nergens meer, alles is op.”

Het event is inderdaad volledig uitverkocht. Wel kunnen we je adviseren TicketSwap nog even goed in de gaten te houden. Hier en daar glibbert er nog wel eens eentje langs.


Meer gladde paling

Facebook

Instagram

Spotify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Gladde paling en Natte Visstick leiden de polonaise op bizarre carnavalsrave

Als je in Brabant of Limburg woont, hoeven wij je vast niet uit te leggen dat op 11 november,...

Top 3 bass music releases in augustus: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....