zaterdag, november 26, 2022

Bass music in maart: De tips van Wessel Hop

-

Home » Genres » Dubstep » Bass music in maart: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor maart 2020.

 

State Of Unrest – Dividid Label Night

Vrijdag 6 maart, ECI Cultuurfabriek, Roermond

Het rammende tempo van drum-‘n-bass gaat binnenkort debuteren in de ECI in Roermond. De allround culturele hotspot van de stad gaat met de gevestigde organisator State of Unrest in zee. Deze feesten zijn onder andere bekend van het boeken van grootheden zoals Noisia, Netsky en Chase & Status in Complex Maastricht.

De ECI wordt qua line-up verwend met een showcase van het Rotterdams label DIVIDID. Medeoprichters Imanu – eerder bekend als Signal – en Abis staan allebei op de line-up. Deze twee heren hebben mij al vaak genoeg omver geblazen met hun unieke benadering en twists aan de bass-muziek zoals wij die kennen. Imanu kwam in 2019 met het Ego EP uit, een unieke mix van breaks en snappy drums vergezeld met rommelende basslines. Abis weet hele aan de muziek een hele donkere twist te geven door deep drum-‘n-bass en neuro zij aan zij te releasen.

De special guest van de avond is Blackout-man Pythius. Zijn ervaring met draaien gaat verder dan de Black Sun Empire-feesten in Tivoli. Zo heeft Pythius eerder al op grote festivals als Gideon en Sziget mogen draaien. De andere dj’s van de avond zijn Missin, Monkey Madness, Sol en Hyphen MC.

>> Event


RAMPAGE 2020 Weekend

13 t/m 15 Maart, Sportpaleis Antwerpen

Hét indoor dubstep- en drum-‘n-bass-evenement van Europa staat weer voor de deur. Bij mij heerst een ongelooflijke spanning voor dit weekend. Het wordt mijn eerste editie en als ik de verhalen moet geloven staat mij een memorabel weekend te wachten. Naast een indrukwekkende geschiedenis qua productie is de muziek altijd goed. Zo staan er op de line-up van dit jaar een stel grote namen.

Pronkend bovenaan de poster staan een Pendulum Trinity show en de Noisia Farewell tour. De Britse formatie komt met drie kernleden optreden voor een set vol oude én nieuwe muziek. Het Gronings trio doet de organisator eer aan door nog één keer op te treden voor het afscheid aan het eind van 2020. Verder is de line-up zo vol met bizarre acts waar menig basshead van kwijlt.

Zo krijgen we een live show van Modestep voorgeschoteld. Ook ontvangen we back-to-back sets van Camo & Crooked b2b Mefjus, Franky Nuts b2b Oliverse b2b Chime en Mvrda b2b Infekt b2b Samplifire. ‘s Werelds grootste ononderbroken LED-scherm komt ook weer goed van pas dankzij de hervormde Dirtyphonics Liive set en AV-shows van artiesten waar ik persoonlijk groot fan van ben: Delta Heavy, Virtual Riot en Koven. Die laatste met een show speciaal voor de nieuwe album launch. Kortom: spectaculair.

>> Event

 


Volg TIOH op Facebook:


Bass Traxx / Netsky

Zaterdag 21 maart, Complex Maastricht

De Belg Boris Daenen, beter bekend als Netsky, staat ook vroeg dit jaar weer in de vertrouwde Complex. Diens bekende anthems en euphoric platen galmen op menig event door de zalen. Combineer dat nog eens met een breed aanbod aan andere stijlen en voila; een Netsky-set. Allerlei stijlen – ook buiten de broken beats – komen voorbij.

Naast Netsky zelf, draaide ook Complex-support-act Rachel Green op Netsky and Friends tijdens ADE 2018. Dat was mijn eerste avond ooit bij het Amsterdam Dance Event. Hier heb ik kennis leren maken met live sets van drum-‘n-bass, neuro en future bass. Hier draaide toentertijd Rachel Green als ramharde afsluiter en Droeloe als future bass act. Ditmaal is het aan Nederlandse Monstercat-artiest Deon Custom om deze blije synths naar de crowd te brengen.

De laatste aangekondigde act zijn de mannen van Monkey Madness. Er zijn hiernaast nog twee plekken over op de line-up die nog niet gevuld zijn. Wie deze eer op zich mag nemen is nog niet bekend.

>> Event


Ganklive presented by Inceptionz

Zaterdag 28 maart, Kavka Zappa, Antwerpen

Ganklive is misschien een nog onbekende titel in het landschap der feesten. Dit nieuwe Vlaamse kledingmerk doelt erop nauw samen te werken met de raver-community om zo een nieuwe naam te worden in de scene. Na een openingsfeest bij het eerste filiaal in Brussel gaat het brand met de organisatie van Inceptionz in zee om een knallende eerste rave neer te zetten.

Het Zappa mag dus wederom thuis bieden aan een nieuw concept. De line-up is gewapend met de Belgische power-sets van onder andere Used, Captain Bass en Equalizer. Populaire dj Jack the Ripper komt ook draaien, evenals Fusion en Dilate b2b Kendick – voor wie het een Belgisch debuut is.

De headliners van de avond zijn Hedex en Gentlemans Club geworden. Na Hedex een aantal keer te hebben bewonderd durf ik met zekerheid te zeggen dat het nooit fout is deze man het voortouw te laten nemen. De prachtige balans tussen jump-up, rollers, dubstep en zelfs de gelegenheidsplaten uit de trap-scene – zoals prachtig gedemonstreerd op diens laatste album ‘From The Rave’. De Britten van Gentlemans Club heb ik slechts één maal zien draaien, wat weliswaar een set was vol met de vertrouwde klassiekers en heerlijke remixes zoals we van ze gewend zijn.

>> Event

 


Meer events en meer tips van Wessel Hop?

Check de eerdere bijdragen van Wessel Hop, plus onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze bass hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute bass hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Bass music in oktober: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...