maandag, september 27, 2021
HomeMediaLuister terug: Ugur Akkus e.a. over verschillen tussen Nederland en België

Luister terug: Ugur Akkus e.a. over verschillen tussen Nederland en België

-

De verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en België kwamen donderdag 1 april aan bod bij de 6e aflevering van Dutch Dance Talks. Tijdens het wekelijkse programma van TIOH-Huisbaas Mark van Bergen, op audio-app Clubhouse, werd hier uitgebreid over gesproken. Dutch Dance Talks gemist? De uitzending is hieronder in zijn geheel terug te luisteren.

In deze 6e aflevering gingen we in op de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en buurland België: wat valt of viel op m.b.t. hun COVID-aanpak, hun sounds en scenes, enzovoorts. Een ouderwetse landen-clash dus.

De aflevering werd deze keer geleid door Huisgids Daan Coerver, met Duarte Estrafalhote als sidekick. Te gast was Ugur Akkus, directeur van Extrema Outdoor België. Vorige week heeft Extrema Outdoor België een editie in september aangekondigd, maar hun 10-jarig bestaan willen ze goed kunnen vieren. Daarom is die verplaatst naar 2022: “Het gaat alleen door als het Extrema-waardig kan zijn.”

Dutch Dance Talks

Geen perspectief

Ugur gaf aan het coronabeleid in zowel Nederland als België op de voet te volgen. Hij betreurt het gebrek aan perspectief voor de dance en voor jongeren. “Net als iedereen zijn wij nu 13 maanden dicht en hebben geen perspectief. Er was een routeplan belooft, maar die is ondertussen al uitgesteld naar half april.”

- Advertisement -

Toch denk Ugur niet dat Nederland en België ‘ingehaald’ zullen worden qua evenementen. “De kennis is hier. Nederland en België zijn pioniers in evenementen, zeker in de dance.” Ugur deelde ook een belangrijke tip voor andere organisaties: “Je moet creatief zijn.”

Clubhouse is vooralsnog enkel beschikbaar voor iPhone-bezitters. Dutch Dance Talks wordt echter opgenomen, zodat het ook na afloop voor iedereen terug te luisteren is. Zeker bij zo’n relevant onderwerp wel belangrijk, dachten wij zo!

Luister terug: Dutch Dance Talks #6


Dutch Dance Talks #7: Festivalkaarten te veel of evenementen te weinig?

Donderdag 8 april zoomen we bij Dutch Dance Talks in op het steeds dichter naderende licht aan het einde van de tunnel, zowel voor bezoekers als organisatoren van festivals. Benieuwd wie de sprekers deze keer zijn? Blijf op de hoogte via het Facebook-event. Daar vind je ook de link naar de sessie op Clubhouse.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Bass music in oktober: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....