dinsdag, oktober 3, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: April 2018

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: April 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand april 2018, met o.a. tracks van Feral, Sweely en meer.

Sweely – Les Chroniques de Monsieur Montana – Part I

Concrete Music

Concrete verwelkomt met deze release hun nieuwste aanwinst, Sweely. Zijn afwisselende stijl zorgde ervoor dat Concrete Music zijn nummers op twee sublabels uitbracht: de housetracks op 3 PM en de minimal/electro-tracks op 7 AM.

Het eerste deel van Sweely’s ‘Les Chroniques de Monsieur Montana’ bestaat uit drie houseknallers. Zo heeft ‘Take Me To My House’ rauwe housevibes en aanwezige vocals. Daarmee is het echt een hit voor op de dansvloer. Aan de andere kant heeft ‘House is Home’ prachtige piano-akkoorden. Daardoor is het een onweerstaanbaar soulvolle, maar ook moderne deep house-track.

‘Les Chroniques de Monsieur Montana’ deel II volgt snel!

Phaserboys  – Phaserboys EP

AIWO

De Phaserboys komen deze maand met hun volledige debuut-EP op Aiwo Records. De eerste plaat is perfect geschikt voor de dansvloer, met tracks als ‘Love Mission Disco Adventures’ en ‘Sequenced Breakbeat Dream Dance’. Daarin breakbeats, maar ook downtempo ambient. De verschillende stijlen worden samengebracht op één plaat. Het is muziek van goede kwaliteit, ook om thuis lekker naar te luisteren. Wees er snel bij, platen van het Aiwo-label zijn snel uitverkocht!

Feral – Climbing Himalaya: Part I

Hypnus Records

Vervolgens door naar Hypnus Records. Dat begint het jaar met de release van de derde en vierde plaat van Feral. De platen krijgen als overkoepelende naam ‘Climbing Himalaya’. Deze maand is de release van deel 1. Daarmee gaat Feral terug naar zijn essentie. Een spelonk-achtige setting, gecombineerd met diepe tribal beats en een psychedelische sound. Daarnaast bevat de EP melodieuze en duistere techno die uitnodigt tot dansen.

Various – Deuxième Virage EP

Virage Records

Virage Records is terug met een nieuwe house-EP. Daarvoor worden het Duitse duo Das Carma en het Franse Nephase verwelkomd. De A-kant heeft warme en diepe beats, met een uitstekende pianosample en bubbly basslines. De B-kant is energiek en groovy, met punchy drums en jacking ritmes. Al met al een EP die op verschillende momenten van de avond gedraaid kan worden. Waarbij beide kanten een aparte sfeer hebben.

Sinfol – Pull Back

Anagram

Als laatste de eerste solo-release van Sinfol, die ook medeoprichter is van het Anagram-label. De release, ‘Pull Back’ genaamd, komt binnenkort uit.

Sinds de lancering van Anagram heeft het een hoop releases uitgebracht, waaronder van Anetha, Octual en Stefan Vincent. Het label heeft echter ook gediend als platform voor de eigen producties van Sinfol. De Nederlandse artiest heeft een eclectische sound die ergens tussen acid, house en techno ligt. Akkoorden en arpeggio’s bepalen de sfeer in ‘Life Off Measure’, in combinatie met robotische elementen. ‘Life Off Measure’ wordt gevolgd door ‘Result’, met zijn oscillerende tonen en klappende percussie. Daarna komt ‘Pull Back’, dat vol zit met daverende energie, verweven met soulvolle vocals en etherische synths. Als laatste duikt ‘Exhale’ de diepte in.

Bekijk hier de oogst van maart 2018.


Hauz of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...

De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax vijf opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...