woensdag, april 14, 2021
HomeFeaturesNieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer - november

Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – november

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

Aya Nakamura – Doudou

WARNER MUSIC

De Frans/Malinese zangeres kennen jullie vast allemaal nog van haar hit ‘Dja Dja’, in 2018 haar grote doorbraak. Daarna heeft ze nog een aantal toffe releases in dezelfde stijl uitgebracht, waaronder ‘Copines’ of ‘Sucette’. Plaatjes die het aardig deden, maar niet zo groot werden als de eerstgenoemde plaat. 

Onlangs heeft ze een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Aya’, waarvan ‘Doudou’ haar eerste single release is. En die tip ik eventjes! Machynist en Ever Mihigo produceerden de track. Het heeft een heerlijke vibe waarbij veel akoestische elementen over het drumritme heen springen. Het resultaat is een toffe mix van veel verschillende stijlen.

- Advertisement -

Ik spreek, of versta geen Frans, maar het taaltje luistert zo heerlijk weg! Het gaat over Doudou, de minnaar van Aya, die de kantjes er maar vanaf loopt. Een heerlijke plaat!


Team Rush Hour – Cuéntale

SOUNDCLASH MUSIC

De broers Branko & Omar hebben samen met verschillende artiesten al wat lekkere clubbangers gemaakt. ‘Oh na na’ met Caza, Keizer en Dopebwoy ging al lekker, maar onlangs is hun grootste hit ’Betasten’ met F1rstman en Giorgio Sanchez, met een gouden plaat beloond! Gefeliciteerd!

De laatste release van Team Rush Hour genaamd ‘Cuéntale’ vind ik persoonlijk echt een toppertje! Samen met Jay Fonseca, Jones Suave en Sattivo 9 zorgen ze dat jij jouw zomerse vakantie in het zonnige zuiden weer helemaal in je hoofd hebt zitten als je je ogen even dicht doet tijdens het luisteren van deze track!

Zeker in deze tijd is dat best fijn toch?!


Typhoon – Lichthuis

TOP NOTCH

Na twee singles wil ik als derde tip dit album van Typhoon graag benoemen. Ik heb zijn vorige album release ‘Lobi Da Basi’ uit 2014, vanaf de eerste tot de laatste seconde, helemaal grijs gedraaid! Ik was dan ook erg benieuwd hoe Typhoon met een nieuw album dat hoge niveau überhaupt zou kunnen benaderen.

Gelukkig is ‘Lichthuis’ minstens even goed, zo niet beter! De kwaliteit is hoog. Poëtische, originele teksten, zoals je van hem gewend bent, in combinatie met heerlijke drums en akoestische instrumenten.

En akoestisch is echt helemaal mijn ding! Dit album trouwens ook! De twee tofste tracks? ‘Alles is gezegend’ is heerlijk en ik denk dat ‘Aanzoek’, met Michelle David, een écht knalmoment wordt in een volle, bezwete festivaltent in 2021! Laten we daar maar op hopen!


Meer tips over urban en eclectic?

Check hier de eerdere tips over urban en eclectic. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bekijk de mini-docu ‘HOOP DOET RAVEN’: Hoe dealt de dance met corona?

De mini-documentaire 'HOOP DOET RAVEN' is nu te zien via This Is Our House (Facebook, YouTube en onderaan dit...

Is Dedicated To Hardstyle het schoolvoorbeeld van een dance community?

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance communities onder de loep...