dinsdag, oktober 3, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: november

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: november

Iedere 2e dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand november, met tracks van onder meer Legowelt en Dorisburg.

 

25 Years Bonzai

Bonzai Records

Er staat veel te gebeuren rond het 25-jarig bestaan van Bonzai. Zoals een documantaire en een remix-project, waaraan 7 Belgische artiesten meewerken. Nu is er ook een exclusieve en limited edition vinylbox met 5 LP’s. Daarin vind je het beste uit 25 jaar Bonzai, inclusief nooit eerder uitgegeven remixen en een bonusmix van Bonzai All Stars. De LP’s bevatten zowel lange als originele versies. Voor de echte liefhebbers, want sommige tracks zijn zeldzaam en niet vaak meer te vinden op vinyl.

Legowelt – Legendary Freaks In The Trash Of Time

Clone West Coast Series

Vijf jaar na de geweldige Paranormal Soul LP keert Danny Wolfers a.k.a. Legowelt terug op Clone met ‘Legendarische Freaks In The Trash Of Time’. Een levendige tracklijst met een grote verscheidenheid aan genres: van house tot Memphis rap en slowjam electro. Van technorave tot kosmische trance, inclusief het hele spectrum er tussen. Alles gemengd tot een sensuele en psychedelische mix en afgemaakt met Legowelt’s typische, crunchy LO-FI sampler- en synthesizer-esthetiek. Wolfers eigen handgetekende hoesjes illustreren de muzikale sfeer van het album: kleurrijke verhalen en melancholie. Muziek voor buitenbeentjes, Legowelt’s mensen.

Dorisburg – Venom

Mountain Explosion Device Sweden 

Ondanks de reputatie een van de meest productieve producers van Europa te zijn, was het rondom Alexander Berg de laatste tijd erg stil. In 2016 is de single Dorisburg 12-inch gereleased en nu in 2017 deze vinyl met 2 tracks. Daarop doet ‘Venom’ zijn naam eer aan met trippy, geestverruimende elektronische riffs en atmosferische effecten binnen een hypnotiserende techno-groove. Het gevoel van verdwaald zijn op de dansvloer om 5 uur ’s ochtends aan de B kant, met ‘Serum’. Een minimalistische gewaarwording met gewaagde analoge riffs en tech house-sounds.

Q3A – Deva Station EP

Delsin 

Een jaar na zijn laatste release op Delsin is de Hongaarse producer Q3A terug met 4 nieuwe delen van uitmuntende techno en electro. Dit alias van kunstenaar Route 8 maakt clubtracks die atmosfeer en intrigerende details uitstralen. ‘Nameless Place’ is een heftige en chaotische technotrack, terwijl ‘The Very End of You’ volledig tegenovergesteld slow-motion dub met minimale kickdrums laat horen. ‘Temple of Retribution’ voert terug naar techno, met een knipoog naar tribal-producties en losse percussie. ‘Deva Station’ valt in het housegenre met drums en verre vocale kreten, afgewerkt met enkele klassieke Detroit-sounds. Het is een hightech track die een gevarieerde en verwoestende EP afsluit.

Acronym – Malm

Field Records

Field Records verwelkomt Acronym met een nieuw album, ‘Malm’. Een eerbetoon aan een verloren vriend, verscheurd door zijn schizofrenie, in staat van paranoia, stress en innerlijk conflict en ontstaan uit die ideeën. Het album werd opgenomen en gearrangeerd tussen 2015 en 2017. Dat gebeurde in verschillende delen van de wereld met behulp van verschillende analoge en digitale synthesizers en effecten.

Gevoed door verdriet en leed is het album geëvolueerd tot uiteindelijk 3 acts; de eerste twee demonstreren de kijk van de kunstenaar op de mentale en fysieke omstandigheden tijdens de gebeurtenissen die plaatsvonden op 4 januari 2016 in Malmi, Helsinki. En de laatste presenteert zijn standpunt van na die datum.

De Zweedse kunstenaar biedt boeiende en meditatieve passages, waar de sombere sfeer te horen is in alle stukken. Escapistische sounds die variëren van benauwend en zwaar tot meer subtiel opbeurend. De moeite van het beluisteren waard!


Hauz Of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...