dinsdag, februari 27, 2024

My First Gig: Thomas Hessler

-

Home » Genres » Techno » My First Gig: Thomas Hessler

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover. Je eerste gig op een verjaardags- of schoolfeest. Of zelfs meteen in een club. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Duitse techno-dj/producer Thomas Hessler. 

door Marceline Geelen

Thomas Hessler: “Mijn eerste gig vond ongeveer 6 jaar geleden plaats. Dat was op een maandag in een kleine club genaamd Edelweiß, aan het Görlitzer Park in Berlijn. De venue was een freaky, kleine, koude kelder met bakstenen muren. Er pasten maximaal 100 mensen in. Ik had de gig via een vriend gekregen en ik was superopgewonden.”

“Daarnaast was ik behoorlijk nerveus. Eigenlijk ben ik dat nog steeds een beetje, voorafgaand aan elke gig. Ik hou van dat gevoel; het stimuleert me om mezelf tot het uiterste te pushen. Het publiek bestond voor het grootste deel uit mensen met behoorlijk wat verstand van techno. Dat maakte me nog zenuwachtiger. Toen ik ze echter had overtuigd van mijn kunnen, werd het een wilde nacht.”

Ik hou van dat nerveuze gevoel; het stimuleert me om mezelf tot het uiterste te pushen

Thomas Hessler

Crazy crowd

“Na die eerste keer heb ik vaker gigs voor dezelfde promotor gedaan en elke keer weer krijg ik een warme ontvangst van een crazy crowd. Dat vergeet ik nooit meer.”

“Of ik nog ergens teleurgesteld over was of vreselijke fouten heb gemaakt? Nou ja, ik ben altijd erg kritisch over mijn eigen sets. Het publiek en de organisatie vond het geweldig maar ik herinner me zelf altijd die kleine momenten waarop ik iets net even anders had kunnen doen. Over het algemeen was ik echter blij en kon haast niet wachten tot de volgende keer. Dat gevoel van anticipatie heb ik nog steeds.”


Volg ons op Facebook:


“Bovendien geloof ik dat we nooit ophouden met leren. Je moet alles geven en je hart en ziel in je sets en je platenselectie leggen. Als je in staat bent dat te doen, voelen de mensen dat. Mijn benadering van draaien, is dat ik er elke keer weer naar streef om een set neer te zetten die ik zelf zou willen horen en die míj naar de dansvloer zou trekken.”

“Mensen komen naar je feest omdat ze hun dagelijkse problemen voor een paar uur willen vergeten en tijdelijk helemaal op te kunnen gaan in iets beters. Elke dj hoort zich dat te realiseren en hierdoor gemotiveerd worden om zich zoveel mogelijk op hun vakmanschap te focussen en met alles wat daarmee heeft te maken.”

>> Zie ook: Serie My First Gig verhuist naar TIOH, toekomst DJ Mag onzeker

Thomas Hessler


Thomas Hessler

(Upcoming) releases: 

  • Bassiani 004 + official music video (onder).
  • IMF010 Compilation inclusief 1 originele track + Luke Slater-remix voor Perception. Vergezeld door een mix van Thomas Hessler.
  • FORFUN Compilatie met 1 originele track. Release gepland voor eind mei.
  • IMF011 4 Track Solo EP. Na de zomer.
  • Intimate Silence Compilatie met 1 originele track (oktober).
  • Ressort Imprint Compilatie met 1 originele track (november).

Links:

https://soundcloud.com/thomas-hesslerberlin

https://www.residentadvisor.net/dj/thomashessler

https://www.facebook.com/ThomasHesslerOfficial/

Upcoming gigs:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...