Nieuwe techno releases in november: De top 3 van Mae Marceau

-

Home » Music » Nieuwe techno releases in november: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in november, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Tijdens het opschrijven van mijn top 3 van deze maand voelde ik hier en daar wat melancholie opkomen. In de eerste plaats omdat er weer een aantal prachtige pareltjes tussen zaten die dat lichtelijk neerslachtige gevoel opwekten; maar ook omdat waarschijnlijk heel snel duidelijk gaat worden dat we al die prachtige pareltjes weer even niet in een nachtclub door onze lichamen heen zullen voelen vibreren. Mijn tip voor deze dip: onderstaande platen luisteren met je ogen dicht en net doen alsof je in een club staat. Hang in there!

Not4You – Devil Rave

ReWasted

Als we het dan toch over melancholie hebben: deze plaat riep wel van dat soort gevoelens op. Wat een prachtige plaat! Wat ik heel knap vind, is dat deze plaat erin slaagt om bij mij twee verschillende emoties op te roepen, waar veel platen óf in de angst-hoek óf in de melancholie-hoek zitten.

De diepe bass-line van deze plaat doen me sterk denken aan boosheid en frustratie terwijl de synth-melodie die hier en daar opduikt veel meer doet denken aan iets verdrietigs. Prachtig gedaan, en samen met de stevige kick moet dit wel een regelrechte hit worden op de dansvloeren.


Township Rebellion – Signal

Factory 93 Recordings

Ik vind dit soort platen niet heel makkelijk te vinden. Maar dit is een extreem goed voorbeeld: laag in de BPM, vol energie, en vol gevoel. Er wordt geen tijd verspild aan een intro zonder kick, de stevige kick komt er meteen in en de energie is direct hoog. De sfeer is ronduit duister terwijl er in de prachtige breaks gespeeld wordt met synth-melodielijnen die wat meer naar het melancholieke neigen. Aan het einde van een openingsset zou ik deze absoluut durven te draaien!


Patrik Berg – Living The Lie

Drumcode

Er gebeurde iets grappigs toen ik deze plaat voor het eerst hoorde. Het volume ging al gauw een stukje harder en ik zat er blij op mee te bewegen achter mijn laptop. De keuze was al snel gemaakt dat deze plaat in mijn top 3 moest komen.

Maar lieve help: het is van het Drumcode label en dus commercieel, niet diep, niet techno genoeg, etc etc. En daar houd ik helemaal niet van! Daar mag ik als ‘echte’ techno-dj helemaal ook niet van houden! Toch?

Ik vind na enig nadenken eigenlijk van wel (op z’n tijd dan)! Zo draaide ik laatst nog tijdens een techno-openingsset ‘Mary Go Wild’ van Grooveyard, veel meer niet-techno kan het niet worden, denk ik. Dus ‘Living The Lie’ hoort in mijn top 3. Waarom? Lekkere energie, mooie verwerking van hele klassieke vocals van Gladys Knight, groovy synths. Op een dansvloer zou ik niet stil kunnen blijven staan als deze gedraaid zou worden!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in november:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...