HomeGenresHardcoreNieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas - juli

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – juli

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in juli hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in juli van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Kirlian – The Unity

Ruffneck Records


In mijn maandtips tipte ik de nieuwe release op Ruffneck Records al. Door de verschillende namen op deze nieuwste EP waren de verwachtingen hoog. En nog hebben de ‘Members Of the Ruffneck Alliance’ mijn verwachtingen weten te overtreffen. De picture disc kent twee fantastische typische Artcore tracks. Verzorgd door Ruffneck en Kirlian. Maar ook is er genoeg variatie door de melodieuze track van Lockjaw en het hardere beukwerk van Moshpitch en Ruffneck zelf.

New Horizons wordt afgesloten met de debuutplaat van Kirlian op Ruffneck Records. Met zijn nummer ‘The Unity’ bewijst hij meteen waarom hij een grote aanwinst is voor het legendarische label. De uit Oekraïense producer weet zijn eigen draai te geven aan de typische artcore sound en kroont zich hiermee als mijn persoonlijke favoriet.

Wat ik zo geweldig aan de ‘The Unity’ is de ongekend energierijke vibe. De track begint met een kneiter harde kick en wordt later vergezeld door een synth. Daarna neemt de track je mee in de geweldige artcore sound!

Tripped – What The Fork

Hong Kong Violence


Opnieuw een release die zowel digitaal als analoog uitgebracht is, Hong Kong Violence 021. HKV021 is het nieuwste werk van de Belgische artiest Tripped. Hij staat bekend om zijn industriële terror en bewijst met deze release maar weer is waarom hij een van de beste in dit genre is.

Na heel wat vertraging hebben deze tracks dan ook eindelijk het daglicht mogen zien. Tripped produceerde ze namelijk al 2 jaar geleden. Na het zien van de hele gave coloured vinyl is dit het wachten zeker waard.

Mijn favoriet is de track ‘What The Fork’. De track kent heerlijk lage kicks en is precies wat we kunnen verwachten van dit industrial terror talent. Zelf moest ik door de melodie op 1:37 gelijk denken aan een hele bekende rave klassieker, T99 – Anasthasia. Door het hele nummer blijft deze pakkende melodie terugkomen en laat Tripped eens zien wat zijn drumcomputer allemaal in huis heeft.

Detest – Oldschool Trash

PRSPCT Recordings

Vinyl is taking over again! Mijn top-3 releases sluit ik af met opnieuw een 12 inch release, het nieuwste album van Detest. Het album is uitgekomen op PRSPCT Recordings, en ligt precies in lijn met dit label. Het gaat alle kanten op, kent ontzettend veel invloeden vanuit andere genres, maar is vooral heel erg hard.

‘Oldschool Trash’ is naar mijn mening het beste nummer het album. Zo als de titel al aangeeft zijn er verschillende oldschool invloeden in verwerkt, ondersteunt door een hoop verschillende kicks. Maar ook de PRSPCT sound komt terug in deze track, doormiddel van de vele breaks.

- Advertisement -

Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn favoriete nieuwe releases:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My First Gig: Trentino (NL) 

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...

15 jaar Intents Festival in 15 bijzondere momenten

Intents Festival staat aan de vooravond van een bijzonder jubileum. Het driedaagse festival in Oisterwijk viert dit jaar het...