woensdag, september 21, 2022

EDM & future house in oktober: De top 3 van Juliano van der Knaap

-

Home » Music » Releases » EDM & future house in oktober: De top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Juliano van der Knaap van EDM & future house releases in september, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Firebeatz – Resurrect

Ignite Recordings

Het Amsterdam Dance Event is in volle gang. Een hoop artiesten hebben voorzorgsmaatregelen genomen en ervoor gezorgd dat ze bewapend zijn met genoeg nieuwe tracks om te draaien tijdens dit mega-event. Zo ook Jurre en Tim van dj-duo Firebeatz.

Precies op tijd brachten zij ‘Resurrect’ uit op hun label Ignite Recordings. Naast deze nieuwe release is er meer goed nieuws: na een stilte maakt het label van de mannen, dat bekend staat om keiharde clubplaten, een comeback.

Resurrect is, zoals de twee aangaven op sociale media, een nummer dat speciaal gemaakt is voor de dansvloeren. Het heeft een harde bass met een échte Firebeatz drop. De plaat is een mooie opener voor de doorstart van het label, dus ik kan niet wachten op wat de producers nog meer in petto hebben!


Dillon Francis & Hayley May – Over This

Mad Decent

Als tweede in de top 3: mijn favoriete track van deze maand. De Amerikaanse dj/producer Dillon Francis dropte afgelopen maand zijn nieuwe album ‘Happy Machine’. En de naam van het album kan ik zeker begrijpen, want ieder nummer brengt een glimlach op je gezicht!

Deze release, genaamd ‘Over This’ is een samenwerking met Hayley May. Een getalenteerde zangeres met een geweldige stem, die uitermate geschikt is voor dance-platen.

Het nummer heeft van begin tot eind een blije sfeer met een catchy piano in de drop, een heerlijke house beat, gecombineerd met super klinkende vocalen. Fan van dit nummer? Dan raad ik je aan om het gehele album van Dillon Francis te beluisteren!


Noizu x Disciples x MOYA – Catch My Love

RCA Records

Producer Noizu gaat de laatste tijd wel héél lekker. Hij ging al viraal met Summer 91, die grijs werd gedraaid op de radio, maar nu werkt hij ook nog eens samen met het driekoppige Disciples. Die ken je natuurlijk van ‘How Deep Is Your Love’ met Calvin Harris en megahit ‘On My Mind’.

De artiesten gingen een samenwerking aan voor ‘Catch My Love’. En het is een gouden combinatie als je het mij vraagt!

You can run You can hide But can you Catch my love, Catch my love

De track heeft door de melodie en stem van zangeres MOYA een fijne oldschool house-sfeer. Het heeft een dansbare bass met de kenmerkende groove van Noizu en de pop/dance invloeden van Disciples passen hier erg mooi bij. Hier zit gegarandeerd hitpotentie in.

Spotify-lijst EDM en future house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM & future house releases in oktober:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...