Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – augustus

-

Home » Music » Releases » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – augustus

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in juli hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in juli van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Dj Thera – Can’t Remember (Vandal!sm Remix)

TC Records


Het grootste talent binnen de uptempo hardcore bewijst zich opnieuw met een ijzersterke remix. Op 20 augustus verscheen de ‘Can’t Remember’-remix van Vandal!sm. Het origineel staat op naam van hardstyle-artiest Thera. (Die eerder nota bene een soortgelijke rubriek als deze verzorgde op TIOH).

Collega Vandal!sm heeft het nummer eens goed onder handen genomen en ‘Can’t Remember’ voorzien van échte kicks. Het nummer begint direct goed met de lage baslijnen en duistere sfeer, vergezeld van een heerlijk typische Vandal!sm-kick.

Toch zijn het niet de baslijnen en de kick die het nummer zo uniek maken, maar het lage aantal BPM. De afgelopen periode zagen we het al steeds vaker binnen de hardcore; artiesten gaan terug naar de basis en gooien het BPM omlaag. Dj Mad Dog creëerde zelfs een gehele EP in deze trend met zijn zogeheten ‘Downtempo EP’.

Vandal!sm draagt ook zijn steentje bij aan deze ontwikkeling door een BPM van 165 aan te houden. Wat niet alleen resulteert in een ontzettende harde track maar ook nog eens bijdraagt aan de noodzakelijke diversiteit binnen de hardcore. Het belooft in ieder geval veel goeds voor zijn album!

Penta – We Are the Gods Now

Heresy

The Third Movement staat natuurlijk garant voor een hoge kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het sublabel Heresy. Penta benadrukt dit ook maar weer eens met zijn nieuwe EP ‘Unfold

Favoriete nummer op deze EP is ‘We Are the Gods Now’. Door middel van de duistere vocals en donkere synths hangt er een obscure sfeer die in het gehele nummer terugkomt. Ook door de kicks komt deze duistere sfeer helemaal tot zijn recht. Met rauwe, volle kicks wordt de melodie heerlijk ondersteund.


Hellfish – Put Some Jam On It

Deathchant

Vrijdag 20 augustus bracht Hellfish zijn vijfde album in de reeks ‘Now That’s What I Call Hellfish’ uit. Het album telt 11 nummers en gaat alle kanten op. Van industrial tot terror, maar ook veel invloeden vanuit het genre crossbreed.

Het hoogtepunt is de track ‘Put Some Jam On It’. In het nummer staan de vocals uit de track ‘Jam On It‘ van Newcleus centraal. De vocals worden door het gehele nummer ondersteund door een lekkere kick. Wat resulteert in een heel chille vibe.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn favoriete nieuwe releases:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...