De top 3 hardcore releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 hardcore releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 hardcore releases in juli 2022 van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Miss K8 – Icebreaker (Nosferatu Remix)

Masters of Hardcore

Op 8 juli bracht de populairste vrouw binnen de hardcore haar tweede album uit: Eclipse. Het album telt 16 nummers, waaronder een aantal collabs met opmerkelijke artiesten. De collab met Detest verraste mij, maar ook de samenwerking met D-sturb is een hele fijne. Mijn favoriet is de remix van een oude parel van Miss K8: ‘Icebreaker‘. Destijds maakte het origineel al veel indruk, mede door de diepe kicks was ik gelijk verkocht.

De eer was aan Nosferatu om de track in in nieuw jasje te steken. Dat is hem zeker gelukt! Gelijk bij de eerste drop hoor je dat het goed zit. De kicks zijn lomp, nóg dieper en onververwachts. Mij deed het gelijk denken aan de kicks van KRTM.


Dr. Peacock – Medication Time

Frenchcore Worldwide Recordings

Eén week voor het album van Miss K8, bracht de muzikale Frenchcore dokter zijn album de wereld in. Zoals we van Dr. Peacock gewend zijn gaat het alle kanten op, met name de diverse muzikale inbrengen zijn uniek.

Voor mij staat de track ‘Medication Time‘ op de eerste plek. Ondanks dat het geen standaard frenchcore plaat is, bezorgt het mij wel een vrolijke stemming. De melodie is pakkend, levendig, maar tegelijkertijd ook duister.

Graag wil ik ook de afsluitende track van het album benoemen, waar hij zijn liefde voor de snellere muziek mee uitdrukt. Het is een track met magische vocals en een ontzettend hoog tempo kicks. Hate it, or love it. Ik ben in ieder geval fan.


Drokz – Angry

Drokz

Om in het snelheids-thema te blijven sluit ik mijn top 3 af met het nieuwste werk van Drokz. Op zijn eigen label bracht de befaamde terror/gabber artiest zijn nieuwe EP uit, wat alweer de 25e EP is op het label. De track ‘Angry’ knalt lekker door, heeft prettige opjagende screeches en blijft de gehele tijd verassend.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...