vrijdag, december 8, 2023

De top 3 melodic house releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in februari 2023 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Blindsmyth – Remember The Days (Floyd Lavine remix)

Connaisseur Recordings

Blindsmyth is de Duitse Simon Schmidt die veelal tracks uitbrengt op het snijvlak van experimentele pop en electronische soundscapes. Daar is ‘Remember The Days’ ook weer een mooi voorbeeld van. Een mooie zich langzaam opbouwende track. Ook remixer Floyd Lavine legt de verschillende puzzelstukjes net iets anders aan elkaar dan het origineel. Op die manier wordt het beste van beide genres mooi samengevoegd.


Island Hill – Killer of Fate (Red Axes remix)

Madorasindahouse

Het Griekse label was al eens getipt in de maandreleases. Met ‘Killer Of Fate’ brengen ze opnieuw een fantastische track uit. Drijvende kracht achter het label is Harrys Alestas en gezamenlijke deler is dat alle tracks diepe electronische house ademen. De Red Axes remix is er eentje om de vingers bij af te likken. Een heerlijke track waarin percussie, electronica en dubby synths mooi samenkomen.


Luke Alessi – Scuze Me (Yulia Niko Remix)

Rose Avenue Records

We sluiten het rijtje af met een flinke club banger. De uit Duitsland afkomstige Yulia Niko levert met haar remix van ‘Scuze Me’ een donkere en diepe remix af die het origineel overstijgt. Zorgvuldig opgebouwd rond een gesampelde vocal en de aanwezige klassieke Roland TB-303 gaat ze meteen de diepte in. Om vervolgens na de zorgvuldig opgebouwde break flink los te gaan. Succes op de dansvloer gegarandeerd. Topplaat!


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...