Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – november

-

Home » Music » Releases » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in november hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in november van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Hellfish & Skeeta – The Ripper (Angerfist Remix)

Deatchant Records

Grootmacht Angerfist toont zijn liefde voor de hardcore met een uitzonderlijke release op het label Deatchant Records. Ook toont hij opnieuw waarom het een producer van het hoogste niveau is. De kenmerkende stijl van Angerfist en het Deatchant label komen niet helemaal met elkaar overeen. Desondanks heeft Angerfist een geweldige remix in elkaar weten te zetten.

Het origineel is afkomstig uit 2000 en gecreëerd door Hellfish en Skeeta. 21 jaar later blaast Angerfist de track nieuw leven in. De kicks zijn heerlijk en passen door de vele breaks precies in de Deatchant vorm. Ook de vocals sluiten naadloos aan. De opbouw naar de tweede drop is meeslepend en ontzettend energiek. Er ontstaat een karakteristieke Angerfist melodielijn waar de kicks ook perfect inpassen.


The Outside Agency – Return To Us

PRSPCT Recordings

Op 12 november bracht The Outside Agency ‘The Hardcore Party EP‘ uit met drie hele diverse tracks. Vanaf 1996 is de The Outside Agency al actief aan het produceren maar de openingstrack ‘Return To Us’ is wellicht een van hun mooiste tracks ooit. Alles, maar dan ook echt alles, klopt aan deze track: de vibe, het tempo, de kicks en de snares.

Wat ‘Return To Us’ vooral zo uitmuntend maakt, is de krachtige intro. De intro van ‘Return To Us’ is van zo’n hoog niveau dat het ook prima als filmmuziek zou kunnen functioneren. Dat is vooral te danken aan de ontzettend duistere atmosfeer. De afgelopen periode zagen we het steeds vaker voorbij komen; tracks waarbij er een duidelijke focus ligt op een donkere sfeer. Het recente album van Ophidian en het album van Dolphin zijn hier goede voorbeelden van.


Trespassed & The Dope Doctor – Break Jaws

Cloud 9 Dance

Op 6 november vond Snakepit plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Het event staat bekend als één van de grootste uptempo feesten en versterken deze positie elk jaar opnieuw met een bijhorend album. Dit jaar hadden artiesten DRS en Trespassed de eer om het album samen te stellen. De laatstgenoemde is ook gelijk verantwoordelijk voor mijn favoriete track op dit album: ‘Break Jaws’. Het album kent maar liefst 52 tracks, gevuld met oude en nieuwe releases.

Het is de eerste collab tussen The Dope Doctor en Trespassed, maar het belooft veel goeds. Het zijn vooral de vocals die ik zo sterk aan deze track vind. Ze zorgen voor een snelle drive en flink wat energie. Ook de kicks zijn dik in orde. Kortom een heerlijke uptempo track!


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn hardcore releases in november:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...