woensdag, oktober 4, 2023
HomeGenresMelodic HouseNieuwe melodic house releases in augustus: De top 3 van Peter Dijk

Nieuwe melodic house releases in augustus: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in augustus 2021. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Joe T Vannelli – Play With The Voice (John Digweed & Nick Muir Twisted Dub Extended Mix)

Armada Music

Krasse knar Joe T Vannelli (71 jaar oud en inderdaad broer van Gino Vannelli, de zanger van de eighties poptrack ‘Wild Horses‘) is al sinds 1977 actief. Hij begon als sessie muzikant en was betrokken bij producties o.a. Chaka Khan. Niet veel later maakte hij als dj de overstap naar elektronische muziek en house in het bijzonder.

- Advertisement -

Zijn track ‘Play With The Voice‘ uit 2001 is nu zo onder handen genomen door John Digweed en Nick Muir dat er eigenlijk geen sprake meer is van een remix, maar van een compleet nieuw nummer. Het duo weet de van oorsprong kale track te transformeren naar een volle, gelaagde productie. Diepe bassen, catchy geluiden, kortom een prachtige remix die de originele versie overstijgt. 


The Strange Content – One Million Miles Away (K Civ instruMentalbump)

Nylon Trax

Van het nog relatief onbekende duo The Strange Content uit Atlanta verschenen er op 6 augustus 2021 drie varianten op het ook al zo sterke origineel ‘One Million Miles Away‘. K Civ (a.k.a. DJ KC Hallett uit Boston) maakt een dromerige en trippy variant die onder je huid gaat zitten. In ruim 9 minuten neemt hij je via schuivende patronen en akkoorden mee in zijn eigen universum. Een plaat die zowel in de club, maar ook thuis als luisterplaat niet misstaat. 


Robag Wruhme – Frontex Frappant

Kompakt Extra / Speicher 117

Eigenlijk kunnen de twee tracks van de laatste EP van Robag Wruhme’s (a.k.a. Gabor Schablitzki) niet los van elkaar beoordeeld worden omdat de track ‘No‘ overduidelijk een opstapje is naar ‘Frontex Frappant’.

Waar in ‘No’ nog wat ruimte geboden wordt, is er bij ‘Frontex Frappant’ geen ontsnappen meer aan. Het is een duistere, tegen techno aanschurkende track die je bij je lurven pakt. Punchy kicks, scherpe hi-hats, borrelende geluiden en dat allemaal meesterlijk opgebouwd. Gevoel voor humor is Schablitzki ook niet vreemd. De begeleidende PR-tekst van een recente andere release op Tulpa Ovi records is geschreven vanuit het standpunt van een recensent. Maar dan wel een recensent die de nummers afbrandt. Touché!


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

De oordoppentest: welke partyplug is het fijnst?

Een kwart van de jongeren in Nederland heeft gehoorschade en met dat feit is het belang van het dragen...