dinsdag, oktober 3, 2023

Nieuwe techno releases in maart: De top 3 van Mae Marceau

-

Home » Music » Releases » Nieuwe techno releases in maart: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in maart, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Voor mij een speciale maand om releases te bespreken want ik mag mijn eigen eerste release aankondigen: Mae Marceau – Serotoxic! Ik ga natuurlijk niet mijn eigen track in de top 3 plaatsen: dat is niet aan mij maar aan anderen om te beoordelen. Dus luister ‘m en oordeel zelf! Het is in ieder geval techno waar ik mijn ziel geprobeerd heb in te stoppen: tikje melancholiek, en iets met acid in combinatie met aanzwellende pads en zelfs violen. En dan nu naar de top 3 van deze maand!

KMYLE – Basement Dance

Eén van mijn favoriete producers heeft weer een prachtige EP afgeleverd, niet voor het eerst bij het Franse label Skryptöm. Alle vijf tracks zijn prachtig maar ‘Basement Dance’ heeft echt mijn hart gestolen. Het is het typische KMYLE geluid: ontzettend gevoelig, rauw en een tikkeltje duister. De volle sound maakt dat de energie er vrij snel al goed in zit en mij meteen meetrok naar de donkerdere kanten van m’n ziel. Prachtige plaat die zeker in mijn digitale tas zit als ik 9 april ga afsluiten bij Techno aan den Rijn. 

Linus Quick – North Drift

Ook al zo’n prachtige plaat! Wat rustiger qua energie in vergelijking met Basement Dance van KMYLE maar toch hebben beide platen wat van elkaar weg. North Drift is ook diep, tikkeltje duister en gevoelig. Wat ik er anders aan vind, is dat North Drift wel verdriet oproept aan het begin. Maar tijdens een grote break komt er een acid geluid bij dat ik hoopgevend vind klinken. Na die break wisselt de stemming wat mij betreft de hele tijd tussen verdrietig en hoopgevend. Erg knap gedaan en een mooie metafoor voor het leven!

Hush & Sleep – Whispers from the Shade

In de categorie hard techno vond ik dit de absolute parel van de maand. Ik draai zelf zeker wel eens hard techno maar ik vind het soms best lastig om in die categorie platen te vinden die me raken. Ik durf het bijna niet op te schrijven maar het lijkt soms wel alsof de muzikaliteit afneemt hoe hoger je in de BPM’s komt. Dat kan zeker niet gezegd worden van deze prachtige plaat: absoluut hard techno, opzwepend met een heftige kick, maar hij raakt me wel. Ik denk dat dat vooral door de vocals komt, die roepen bij mij een gevoel van urgentie op, duister en een beetje melancholiek. Mooi! 


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in maart:


Meer releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...