vrijdag, december 8, 2023

De top 3 techno releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 techno releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 techno releases in september 2022 van onze Huisspecialist Mae Marceau. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Na een lange, heerlijke en ontspannende zomerperiode ben ik weer terug! En dat is bepaald geen straf want wat was het heerlijk om voor jullie – en voor mezelf – de beste techno platen van deze maand te zoeken. Genoeg parels dus! Er lijken zich wat nieuwe trends af te tekenen in de techno-muziek-scene: veel platen met oldskool geluiden (bijv. rave synths), aardig wat vocals en heupswingende percussie. Niks mis mee, ik draai ze graag, maar voor mijn gevoel miste ik wel wat meer duistere, underground platen. Wellicht heeft de lange zomer met veel zonuren de technoproducers aangemoedigd om zich wat meer van hun lichte kant te laten zien.


Ramon Tapia – Bring It On Down

Eerlijk is eerlijk: deze producer komt niet vaak voor in mijn eigen collectie maar deze plaat is lekker en een goed voorbeeld van één van de trends die ik op dit moment signaleer in de scene: oldskool rave synths! En dat vind ik fijn! Flinke kick, lekker rave geluid dus, opzwepend sfeertje en hier en daar een vocal. Absoluut niet duister of underground maar dat hoeft ook niet altijd. Ik denk dat deze plaat het prima zou doen tijdens peak time!


Red Rooms – Side Effects EP

Wat een EP van Red Rooms, amper een week geleden uitgebracht op Planet Rhythm! Ik kon niet kiezen welke plaat ik nou het beste vond dus vandaar dat ik de hele EP maar opvoer als ‘plaat’. Dit is nou duister en underground zoals het wat mij betreft hoort te zijn. Veel gelaagdheid en textuur, kleine maar snerpende synths die het verdwaald-in-het-bos-gevoel oproepen, eng klinkende bel-achtige geluiden. Heerlijk! Als ik dan toch moet kiezen: ‘Side Effects’ vind ik misschien wel de beste plaat maar ga vooral de hele EP luisteren!


Chlär – Synaptic Discussion

Ja! Deze! 144 BPM dus ik zou deze plaat wellicht niet meteen opzetten als je uit je bed komt maar wat een heerlijke plaat. De track start al stevig, inclusief percussie die mij wel wat aan het heupswingen doet denken. Maar verder is de plaat heerlijk underground, driving met veel energie en momentum en een heerlijk opzwepende synth. Deze plaat vind ik een goed voorbeeld van hoe je drive, momentum en variatie kunt creëren zonder 16 instrumenten te gebruiken; maar juist te spelen met effecten op je relatief kleine instrumentarium. Gaaf!  


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Mae Marceau heeft haar eigen techo-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...