woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeMusicReleasesNieuwe urban en eclectic releases: de top 3 van Chris Breuer -...

Nieuwe urban en eclectic releases: de top 3 van Chris Breuer – september

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Chris is daarbij onze huisgids op het gebied van urban en eclectic. Maar deze keer bespreekt hij de pas uitgebrachte albums van twee van de grootste hiphop-artiesten ter wereld. Geen top 3 dus deze maand maar een analyse van zijn top 2!

Kanye West – Donda

Universal Music Group

Laten we met Kanye West beginnen. Vanaf zijn allereerste album ‘The College Dropout’, opgevolgd door o.a. ‘Late Registration’, ‘Graduation’, ‘My beautiful Dark Twisted Fantasy’ en ‘Watch the throne’, ben ik echt een enorm fan geworden van zijn manier van het benaderen van de hiphop-muziek en de hiphop-cultuur. Zijn sample-gebruik, in combinatie met veel zang, gospel, smerige beats, electronische uitstapjes en de dikste featurings, maakte dat ik in deze moeilijke tijd weer eens zin had om snoeihard zo’n dik album van Mr. West te gaan luisteren!

Donda‘ leek dus op een goed moment te komen. Ik zette het op en het begon met ‘Donda Chant intro’. Oké… vaag maar wel geinig gedaan. Nu gaan we even naar de echte muziek want hier komt de eerste track: ‘Jail’!

- Advertisement -

Het begin is veelbelovend en begint écht op een ‘Kanye-West-achtige-manier’. Maar… waar blijft die beat? Ik zit inmiddels al vier minuten te luisteren! O daar komt-ie dan! Na 4.20 min. Maar geen zang of muziek. Hmmm…

Oké… volgende plaat dan maar: ‘God Breathed’. Begint ook weer dik! Vette synths, toffe vocals, toffe zang, maar… een dikke beat? Na 5 minuten nog steeds niets.
Nu begin ik toch wel ongeduldig te worden. Dit ben ik niet gewend van Kanye West. Of ligt het nu aan mij? Moet ik met mijn tijd mee gaan?

Nee… dat wil ik niet, ik wil gewoon iets diks horen, iets wat ik gewend ben van zo’n artiest. Zeker omdat ik van heel veel DJ’s en andere mensen dit album getipt heb gekregen. Maar ik vind het zo traag en sloom beginnen. Maar… er staan maar liefst 27 tracks op dit album! Komt er nog verandering in?

JA! ‘Believe What I Say’ met een sample van één van mijn favoriete R&B/soul-zangeressen, Lauryn Hill, klinkt toch wel lekker! Yes! Na de tiende track ben ik weer een beetje wakker geschud. Hoppatee! Naar de volgende tracks: ’24’, ‘Remote Control’ en ‘Moon’. Maar… we vallen weer terug in de traagheid. ‘Heaven and Hell’ klinkt nog wel tof en bij ‘Lord I need you’ heb ik nog wel iets van, dat is best wel vet!
Maar de rest van het album snap ik gewoon niet zo heel goed. De ‘pt 2’ tracks zijn ook een beetje een raadsel voor me. Weinig echt toegevoegde waarde.
Zo jammer! Ik had hier zoveel meer van verwacht!

Snel door naar het volgende album…


Drake – Certified Lover Boy

Universal Music Group

Dan gaan we naar Drake. Eigenlijk een hiphop-artiest die ik nooit echt heb gevolgd of geluisterd. Ik ken wel zijn hits alleen ben nooit echt dieper, verder of met echte interesse naar zijn muziek gaan luisteren. Ja, ik weet het: schaam je! Maar ik ben een 80’s/90’s-kid die is opgegroeid met Wu-Tang, Snoop en Dr. Dre en daardoor een hele rits aan artiesten van ‘nowadays’ gewoon wat minder luister. Maar oké! We gaan het nieuwste album van Drake opzetten!

We starten met ‘Champagne Poetry’ en die track begint meteen met een dikke sample waarna Drake zijn eerste lyrics laat horen. De vibe die je voelt vanaf de eerste minuut wordt doorgetrokken naar de tweede plaat op het album: ‘Papi’s home’.

Dit vind ik een van de dikste tracks van het album. Je wordt hierdoor eigenlijk meteen wakker geschud en krijgt direct zin in meer en meer! Het fijne bij het luisteren van dit album is dat je verwachtingspatroon bij elk nummer wordt ingelost. Je voelt de sfeer van de track en wat je van het verloop van de track verwacht, gebeurt ook.

‘Certified Lover Boy’ bevat ook best veel tracks, 21 om precies te zijn, en het luistert allemaal even heerlijk weg. ‘Fountains’ is overigens ook een favorietje hoor, die moet je ook even checken. Maar de mix van sfeervolle rustigere tracks zoals ‘Yebba’s Heartbreak’ tegenover de powertracks zoals ‘No Friends In The Industry’, werkt gewoon erg goed en zorgt dat je in een hele fijne sfeer terecht komt.

Dit in vergelijking met het album van Kanye West wat toch naar mijn mening een stuk moeizamer te luisteren is. Daar kom ik gewoon niet echt in. Het album van Drake komt dan voor mij ook als dikke winnaar uit de bus! Wat een fantastisch dik album is dit. Eentje die voorlopig niet uit mijn playlists zal gaan verdwijnen.

En ‘Donda’ van Kanye West? Die ga ik nog een keer opzetten tijdens een hele lange autorit. Wellicht verandert mijn kritische mening alsnog…Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases in september:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...