zaterdag, september 30, 2023

De top 3 trance releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 trance releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in mei 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Midway – Cobra (Talla 2XLC Remix)

NOCTURNAL KNIGHTS MUSIC

Och wat houd ik toch van die trend om al die klassiekers uit de hoogtijdagen van de trance weer eens een update te geven! En ook dit is er eentje. Eentje van formaat. Ralphie B bracht in 2006 onder zijn Midway-alias het geweldige ‘Cobra’ uit. Écht zo’n plaat waar je je volledig in kunt verliezen met die grootse melodie en die heerlijke synth. Anno 2022 gooit house-pionier Talla 2XLC hem in de remake.

Het origineel ken ik van de In Trance We Trust. Een cd-reeks waarvan er bij mij 20 in de kast staan. Gewoon, omdat ze stuk voor stuk zo ontzettend goed waren. Samengesteld door upcoming talents zoals destijds Johan Gielen, Misjah Helsloot en Bobina, met tracklists die nooit teleurstelden.

En wat is het fijn om dan weer even teruggeworpen te worden naar díe periode met deze remake. Talla 2XLC heeft er een plaat van gemaakt die appelleert aan de herinnering van de trance-veteranen, maar die net zo goed in de smaak valt bij de newbies in de scene. Gaat dat luisteren!


Phillip J feat. Kim Casandra – Imaginary Friend

AMSTERDAM TRANCE RECORDS

Het kon ook niet lang duren voordat ik weer een pareltje van mijn favoriete trance-label zou tippen. Amsterdam Trance Records, ofwel RazNitzanMusic, verveelt nooit als het gaat om vocal trance. De volgers van mijn Spotify-lijst weten inmiddels dan ook dat er elke week wel minstens één of twee nieuwe nummers van het label in te beluisteren zijn.

En ook met dit nummer weten zij weer de juiste snaar bij mij te raken. Phillip J is een Zweedse producer die al langer actief is binnen de trance. Niet een van de meest vooraanstaande namen in het genre maar wel eentje die wat mij betreft meer aandacht verdient. Vooral zijn samenwerkingen met Kim Casandra vallen mij steevast op. Op een of andere manier hebben zij een klik die hun beiden steevast naar grote hoogten brengt.

Maar dit nummer brengt nog wat extra’s. Niet alleen de breakdowns met de vocalen zijn lekker, ook de opbouw daarnaartoe is heerlijk om te luisteren. En dat hoor je vooral terug in de extended mix. De gebruikte synths in de aanloop zijn heerlijk en dan vlak vóór de vocalen van Casandra die oosterse elementen die Phillip J erin verwerkt. Ik zou zelfs vrijwillig de dub-mix opzetten. En dat zegt wat!


Ciaran McAuley feat. Clara Yates – Anything

BLACK HOLE RECORDINGS

Een ander sterk koppel vormen Ciaran McAuley en Clara Yates. Beiden beleefden hun doorbraak zo rond 2018. De Ierse McAuley maakte toen al zo’n tien jaar muziek maar was dat jaar voor het eerst te bewonderen op podia als Creamfields UK en Electronic Family. Sindsdien is hij een veelgevraagd remixer en producer.

Yates had in 2018 net de trance ontdekt door middel van het PlayStation-spel ‘Music 2000’. Het inspireerde haar tot het schrijven van een liedje over het verlies van haar moeder. ‘Why‘ werd opgepikt door Giuseppe Ottaviani en kwam direct op de ASOT 900 compilatie-cd terecht.

Maar deze samenwerking is eveneens een pareltje. De vocalen van Yates klinken nog volwassener dan in haar eerdere hits en de begeleidende beats en synths van McAuley nóg urgenter. Een heerlijk plaatje om deze top 3 af te sluiten.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...