Rock The House #107: Creeps

-

Home » Music » Rock The House #107: Creeps

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 107 van Rock The House: Creeps. De ultieme droom van deze house-dj: draaien op Tomorrowland.

Naam: Stefan Speelmeijer
Woonplaats: Barendrecht
Leeftijd: 16
Residencies: LAYZER (radioshow) & Dutchweek
Genre: Bass House & Tech House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix die ik voor jullie heb voorbereid is een energieke mix met een aantal vette tech-house en bass-house platen. Ook zitten er nog wat gouwe ouwen in een nieuw jasje tussen.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Ik begon vanaf mijn 9de jaar op schoolfeesten te draaien, maar mijn eerste echte optreden was het openen van een sneakerstore in Den-Haag centrum, ik was toen 11 jaar (2015). Vele optredens in winkels volgden hierna spoedig. Door mijn leeftijd mocht ik nog niet in clubs of op festivals draaien, maar in winkels was dit geen probleem en zo kon ik lekker ervaring opdoen.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Tot nu toe heb ik vooral een carrière met veel progressie, het is net een jongensboek. Eerst werd ik ontdekt tijdens ADE 2017 door Denon DJ (ze zijn sindsdien ook mijn sponsor), later bedacht ik een ‘nieuwe’ skill op mijn dj-set die Laidback Luke kopieerde en toepaste tijdens zijn liveset op Tomorrowland. Hij heeft mij hiervoor via social media bedankt en hier heb ik toen veel reacties op gekregen. Tijdens ADE 2018 gaf Luke een workshop over creatief dj’en, hij besprak toen mijn live mash-up die hij ook had gedeeld op zijn Instagram-account waar o.a. David Guetta & Tiësto positief op hadden gereageerd.”

“Begin 2019 won ik een landelijke ‘mixtape’-competitie waardoor ik de Heldeep 5 show van Oliver Heldens in de Maassilo Rotterdam mocht openen. Dan sta je opeens met La Fuente en Oliver Heldens in een line-up. Tijdens ADE 2019 mocht ik zelf een workshop voor Denon DJ geven, en heb ik in een rijdende VIP-tourbus van Mixmash Records gedraaid voor publiek. De laatste jaren heb ik op diverse festivals gestaan waaronder Dutchweek Oostenrijk, Dream Village Breda en Podiumfestival in IJsselstein.”

“Net als bij alle andere dj’s denk ik, is het dieptepunt in mijn carrière deze corona-periode. Ik zou deze zomer op zeven verschillende festivals staan waaronder Sunbeats op Texel met onder andere Chocolate PUMA en ook zou ik voor het eerst de headliner zijn op het Podiumfestival in IJsselstein. Ook mijn boeking voor Dutchweek 2021 (Saalbach, Oostenrijk) is helaas gecanceld hierdoor.”

Mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig was aan het begin van 2020. Ik mocht voor de eerste en zeker niet de laatste keer mee met Dutchweek naar Zell am See/Kaprun in Oostenrijk. Wat tevens mijn tweede internationale optreden was. Het is één van de vetste ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan. Zes optredens waarvan vier op 2000 meter hoogte op een terras met een waanzinnig mooi uitzicht over de pistes en het gebergte. De sfeer was echt geweldig en reacties overweldigend. Ik heb ook nog twee avonden in een club mogen optreden als opener voor Vato Gonzalez en La Fuente. Het was echt top. Maar ook mijn optreden met Oliver Heldens zal ik nooit meer vergeten.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Mijn favoriete genre naast mijn eigen genres is future house. De energie en ‘meestal’ vrolijke melodieën zijn heerlijk om naar te luisteren en een goed feestje kun je er zeker op bouwen.”

Groot festival of kleine club?

“Dat is een hele moeilijke vraag maar ik denk dat ik liever op (grote) festivals draai. De hele ambiance vind ik echt geweldig, zeker als je het publiek uit hun dak ziet gaan op jouw muziek. Clubs zijn ook echt top omdat je hier nog meer in contact bent met het publiek. Het is iets directer. Maar beide blijven tof om er te mogen draaien.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Een aantal heel grote inspiratiebronnen voor mij zijn Laidback Luke, Malaa en Brohug. Op dj-gebied is Laidback Luke mijn grootste inspiratiebron omdat hij zowat alle skills beheerst tijdens zijn dj-set, en altijd live draait. Ik ben zelf ook een enorme liefhebber van livesets en draai nooit van tevoren opgenomen sets. Malaa en Brohug zijn meer op producerend vlak mijn inspirators. Ik hou van hun stijl en de tracks die zij uitbrengen zijn in mijn ogen bijna altijd ‘bangers’. Mijn favoriete nummers zijn op dit moment ‘Riot Gear‘ van Malaa & Habtstrakt en ‘Stockholm‘ van Brohug.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Tijdens de quarantaine heb ik het heel druk gehad met livestreams op allerlei locaties, zoals op een kartbaan en in diverse clubs. Ik ben ook op veel radiostations te horen geweest met mijn mixtapes. Zo was ik onder andere te horen in Engeland, Duitsland, België, Spanje en Amerika, maar ook gewoon in Nederland op SLAM! En natuurlijk ook in mijn eigen wekelijkse radioshow ‘Danceflow’ op LAYZER. Naast dat ben ik ook enkele keren op tv geweest bij ‘Housefanatics’ op Ziggo, en bij ‘Brainstorm’ op NPO 3. Verder heb ik superveel geproduceerd. Ik kan nu dan ook laten weten dat binnenkort mijn eerste track uitgebracht wordt en uitkomt bij een label.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Ik ga zelf eigenlijk nooit uit omdat ik pas 16 jaar oud ben en nog niet uit mag, maar ik houd zeker van een goed feestje. Al sta ik toch het liefst achter de decks.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is ooit nog op de mainstage van Tomorrowland te draaien. Het is een van de grootste en vetste festivals en het lijkt me dan ook enorm gaaf om daar te mogen staan.”

Foto: Petrina Derksen

Creeps

Website
Youtube
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...