woensdag, december 6, 2023

Rock the House #11: Mix + interview The Modifiers (MDF)

-

Home » Genres » House » Rock the House #11: Mix + interview The Modifiers (MDF)

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 11: The Modifiers uit Eindhoven. 

Naam: The Modifiers a.k.a. MDF
Woonplaats: Eindhoven
Genre: Eclectic

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?
Phase: “One is onze eerste officiële mixtape en een Mash-up van verschillende stijlen van onder andere trap, house, dance, hiphop, dancehall en moombahton. Wij laten ons niet leiden door één genre. Wij modificeren verschillende stijlen en combineren dit naar een energieke set, vandaar de naam “The Modifiers”.

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?
“Onder de naam “The Modifiers” zijn we afgelopen zomer pas van start gegaan, maar daarvoor hebben wij vaker samen op het podium gestaan waaronder op Solar weekend festival, Extrema XO, Queensnight, Frequence festival, Biki90 en bij Nachtlampen.

Hoe zouden jullie het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? 
“We brengen momenteel vele uren door in de studio en hebben een aantal remixes gemaakt. We zijn nu bezig met eigen producties die binnenkort worden gereleased.

Zoals eerder gezegd zijn wij vanaf afgelopen zomer onder de naam “The Modifiers” van start gegaan. Hiervoor waren wij allebei al bezig in de muziekwereld. Bram van Helden heeft zijn sporen verdiend als oprichter en vaste host van de Nachtlampen feesten en Mac Peretti is als producer en MC geen onbekende in de hiphop scène.”

_DSC0472

Mooiste gig ooit?
“Extrema Queensnight Eindhoven, midden in de stad omringd door duizenden feestende mensen. Er hing een super goede vibe en we kregen veel liefde van het publiek.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?
“Dat is een lastige vraag! Wij luisteren alle stijlen! Wees niet verrast wanneer je in de toekomst ineens rock of andere stijlen terug hoort in onze producties.”

Groot festival of kleine club?
“Beide, het heeft allebei zijn charmes. Op een festival is de adrenaline groter omdat er duizenden mensen met je mee staan te springen en bij een kleine club heb je meer interactie, de gehele vibe is dan intiemer.”

Welke artiesten/producers vormen een inspiratiebron voor jullie?
“Dat zijn er heel veel. We hebben een grote liefde voor muziek en waarderen veel stijlen. Van Michael Jackson tot aan Adèle en producers als Pharell, Diplo, Dr. Dre en Quincy Jones, noem het maar op. Het zijn er veel.”

Ultieme droom?
“Een Grammy winnen.”

www.modifiers.nl
https://www.facebook.com/MDFModifiers
https://soundcloud.com/themodifiers

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...