donderdag, oktober 5, 2023

Rock The House #110: Trinist

-

Home » Music » Rock The House #110: Trinist

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 110 van Rock The House: Trinist. Op 13 januari is zijn nieuwste release Transmute op Inspected Records uitgekomen. De ultieme droom van deze drum ’n bass-dj: samenwerken met Noisia, Flume of Skrillex.

Naam: Joshua Meur
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 21
Residencies: UMRA
Label: VALE
Genre: Drum & Bass

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze kleurrijke mix heeft een balans tussen melodic en heavy. Veel eigen tracks en enkele nog niet uitgebrachte ID’s in een collage van tracks die ik gewoon super hard vind.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste optreden was op UMRA in 2019. In de Hall of Fame in Tilburg. Super dope ervaring! En een mooie start van een zieke carrière”, vertelt Trinist.

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Super sick, ik heb een paar dingen bereikt waar ik echt alleen van had kunnen dromen. Zoals Noisia die mijn track draait op hun livestream en in hun Noisia Radio show. Inmiddels word ik ook gevolgd door artiesten waar ik echt tegenop kijk. Met sommige ga ik zelfs samenwerken. Ik heb dit afgelopen jaar veel gereleased op steeds grotere labels en er staan nog meer zieke releases gepland voor dit jaar.”

Mooiste gig ooit?

“UMRA: New Years Eve. Dat was echt super hard. Enorm genoten van die avond.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Hiphop/Lofi.”

Groot festival of kleine club?

“Kleine club for sure. Dan kan je zo’n zieke vibe creëren met je crowd. Alles is veel persoonlijker en dat geeft gewoon een super chille sfeer. Maar draaien op een groot festival zou niemand nee tegen zeggen denk ik.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik denk vrijwel alle artiesten die iets creatiefs of experimenteel binnen hun genre doen. Alles wat vernieuwend is vind ik interessant. Maar vooral binnen de Drum ´n Bass scene waar ik een beetje in val, zijn het artiesten zoals The Caracal Project, IMANU, Buunshin en Gyrofield die me vaak verbazen. Zij brengen altijd echt iets unieks in de wereld van Drum & Bass.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Vooral veel in de studio werken aan tracks of de sample pack waar ik mee bezig ben.
Ik kan thuis eindelijk een beetje schematisch fijn en geordend werken. Dus op zich vrij easy. Ik probeer wel vaak even te skaten of gewoon wat frisse lucht halen. Om wel gewoon in beweging te blijven.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Uit niet echt eigenlijk, naar feesten en festivals wel. Breda heeft niet een underground scene om uit te gaan. Dus zoek ik vaak gewoon Drum & Bass feesten op, of als ik er moet draaien blijf ik ook gewoon vaak bijna tot het einde. Het blijft gewoon een soort uitlaatklep. Ik denk voor iedereen wel. Helaas nu met corona moeten we nog even volhouden.”

Ultieme droom?

“Ik denk samenwerken met Noisia, Flume of Skrillex. Dat zijn in mijn ogen echt gamechangers van de muziekscene!” 


Trinist

Spotify
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...