zaterdag, december 2, 2023

Rock The House #15: mix + interview Thyron

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House #15: mix + interview Thyron

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 15: Thyron uit Kaatsheuvel.

Naam: Bas Janssen / Thyron
Woonplaats: Kaatsheuvel
Leeftijd: 18
Label: Gearbox Digital
Genre: (Raw) Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Met deze mix laat ik precies zien wat je van mijn sets kunt verwachten: veel geweld, maar wel met sfeer. Door tracks te draaien die je niet snel bij anderen hoort, probeer ik het zo verrassend en onderscheidend mogelijk te houden.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Dat was ‘Inshock Overdose: Titan’s Angels’ in Boxmeer, in november 2013. Het was erg spannend om als 16-jarige op een hosting van Titan te draaien. Ik zag eigenlijk altijd tegen het dj-gedeelte op. Maar na, naast mijn solo set, later op de nacht ook nog back2back met Titan en Chain Reaction voor een een volle zaal gedraaid te hebben, was ik meteen verliefd op het dj-vak.”

Thyron en Titan

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Na een aantal jaar ‘klooien’ in de studio, begon het echte werk in 2014. Dat was een mooi jaar met mijn eerste ervaringen in de muziekwereld. In 2015 ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden op dit jaar. Een nieuw hoofdstuk, nieuw perspectief en natuurlijk veel nieuwe muziek. De grootste highlight voor mij is om mijn muzikale en persoonlijke groei terug te zien. Maar het liefst kijk ik naar de toekomst. Er komen veel mooie dingen aan en de grootste highlights mag ik hopelijk nog meemaken.”

Mooiste gig ooit?

“Moeilijke vraag. Ik heb veel vette gigs gehad, maar als ik één hoogtepunt moet noemen is dat toch draaien op de mainstage van de Heineken Music Hall op Hard Dance Event.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik hou eigenlijk van alle muziek, behalve techno en carnavalsmuziek. Progressive en electrohouse, drum ’n bass en filmmuziek zijn toch wel mijn favorieten.”

Groot festival of kleine club?

“Het heeft allebei zijn charmes. In een kleine club is de sfeer veel intiemer. Je kunt meer inspelen op het publiek en de feedback is directer. Maar op festivals is het ook lekker om in de zon wat biertjes te drinken en bij andere area’s te kijken. Of om tijdens je set uit te kijken over duizenden mensen. Een mooie afwisseling tussen het indoor- en outdoorseizoen is ideaal.”

Thyron HDE

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Er zijn niet echt bepaalde artiesten waar ik veel inspiratie uit haal. Alles wat ik zie, hoor en meemaak wordt een deel van de muziek die ik produceer. Dat zijn dus een hoop artiesten, zowel binnen als buiten de hardstyle.

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“De komende tijd wordt vooral hard werken. Ik ben druk in de studio om mijn eigen stijl en sound zo gedetailleerd mogelijk uit te werken. Ik probeer een middenweg te vinden tussen sfeer en flink beuken. Er is altijd nog genoeg te leren, dus aan mij de taak om met iedere track mensen te verbazen. Dat houdt me voorlopig wel even zoet.”

Ultieme droom?

“Draaien op Qlimax of een eigen X-Qlusive. Al lijkt het me ook gaaf om in Australië of Chili te draaien. Qua produceren lijkt het me heel vet om een track te componeren en produceren met Thomas Bergersen van Two Steps From Hell.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd