woensdag, december 6, 2023

Rock The House #16: mix + interview Inceptum

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House #16: mix + interview Inceptum

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 16: Inceptum uit Heesch.

Naam: Tom van Dinther
Woonplaats: Heesch
Leeftijd: 22
Label: Fusion Records
Genre: Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Het is een gevarieerde mix, met zowel oudere platen als nieuwe platen. Ik probeer altijd een goede combinatie te zoeken tussen nieuwe talenten en de bekende platen, maar ik vind het ook leuk om er wat oudere platen tussen te mixen. Centraal bij mij staan de stevige tracks, maar een melodie mag zeker niet ontbreken.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden als Inceptum was ITSOTC in Vinkel op 15 november 2013. Een lokale organisatie die zo nu en dan een feest organiseert op hoog niveau. Deze organisatie houdt zowel rekening met de bekendere artiesten als met de (lokale) talenten. Het mooie van deze avond was dat ik een hele mooie tijd in de timetable had gekregen. Het was volle bak en het publiek ging los.”

Inceptum-eerstegig

Hoe zouden je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven

“Het was altijd mijn grootste droom om bij Fusion Records te tekenen. Living the dream kun je dus wel zeggen. Om deel uit te maken van het Fusion Records en Supreme Agency team is toch wel iets wat ik altijd als onmogelijk heb gezien. Daarnaast was afgelopen december voor mij een hele toffe maand. Het begon met draaien in de Lucky in Rijssen, daarna Avana en MC Dash supporten bij St8ment en vervolgens gedraaid op Shockerz in Den Bosch. Als klap op de vuurpijl gingen we met een deel van de Fusion Family naar Schotland om te draaien op Project Hardstyle UNCUT. Een dieptepunt is dat ik nog op school zit, dus ik kom qua tijd vaak in de knoop om mijn muziek (af) te maken. Gelukkig is het einde enigszins in zicht en hoop ik meer van mezelf te laten zien.”

Mooiste gig ooit?

“Dat móet XXlerator RAW zijn. XXlerator is in Nijmegen en omstreken een groot begrip en om hier een plek in de line-up te hebben was een droom die uitkwam. De avond stond vol met artiesten waar ik ontzettend veel respect voor heb. Het feest vond plaats in de toenmalige Matrixx in Nijmegen, naar mijn mening een van de gaafste locaties. Dit heb ik mooi van mijn bucketlist kunnen strepen.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik kan geen favoriet genre kiezen naast hardstyle, maar ik luister wel ontzettend veel verschillende muziek. Van periode tot periode switch ik tussen genres en zo houd ik een frisse blik op de muziek. Meestal varieert het tussen ambient, drum ’n bass, dubstep, hardcore en trap.”

Inceptum-Loudness

Groot festival of kleine club?

“Beide hebben z’n charmes. Bij een groot festival denk ik aan mooi weer, grote podia en veel stands. Bij een kleine club heb je veel interactie met het publiek en is de sfeer meestal beter te voelen in de zaal. Als ik zou moeten kiezen ga ik toch voor het grote festival.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Vanaf het eerste moment dat ik met hardstyle in aanraking kwam, ben ik enorme fan van de muziek van Noisecontrollers, B-Front en Zany. Met name de oudere tracks uit de periode 2008-2012 zorgen voor een speciaal gevoel bij mij. Een lekkere duistere sfeer met harde kicks.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Momenteel heb ik twee nieuwe tracks klaar en er staan twee nieuwe tracks in de steigers. Op 23 april draai ik op Megabase Outdoor op de geweldige locatie Almere Strand, waar ik heel erg naar uitkijk. Ook heb ik wat samenwerkingen gepland en er staan nog wat mooie feesten in de agenda. Daarnaast ben ik nog bezig met het behalen van mijn diploma op school, dus ik zal de tijd moeten verdelen. Kortom, nieuwe muziek is onderweg en er komen wat leuke dingen aan.”

Inceptum-bassface

Ultieme droom?

“Wat mij ontzettend vet lijkt is een internationale tour waarbij je mensen over de hele wereld laat kennismaken met de muziek die jij zelf bedacht en gemaakt hebt. Optredens hebben over de hele wereld is een van mijn grootste dromen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #33: mix + interview Deluzion

Als onderdeel van een podcast-serie maken dj’s uit het zuiden een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert...

Notorious Two voelen zich de moderne Bonnie & Clyde

Speculaties over Notorious Two waren er al een tijdje. Een geheimzinnige take over in de podcast Unleashed voedde de...