dinsdag, februari 27, 2024

Rock The House #20: Mix + interview Orphan

-

Home » Robin Riccio » Rock The House #20: Mix + interview Orphan

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 20: Orphan uit Tilburg.

Naam: Demis Haneveer (Orphan)
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 33
Residencies: Zino Tilburg, Club X Tilburg, Epic Hard Tilburg (allen in het verleden)
Label: Pussy Lounge Music, Basic Movement Records
Genre: Freestyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Fuck de hokjes, alles kan! Dat is freestyle.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Van 1996 tot 2002 heb ik eerst thuis en op vrienden- en familiefeestjes gedraaid. Op 24 oktober 2002 had ik mijn eerste officiële optreden. Dat was in de toenmalige ‘The Talk Of The Town’ in Tilburg.”

Hoe zouden je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)

“Sinds ik in 1996 mijn eerste draaitafels kocht, heb ik mezelf het mixen aangeleerd. Dit deed ik door te kijken naar helden als Vince, Darkraver, Bass-D en Promo op bijvoorbeeld de Thunderdome VHS tapes. Na de eerste aanraking met vinyl heb ik veel mooie dingen mogen meemaken. Ik startte met produceren en tot 2014 heb ik naast wat aliassen vooral onder mijn vorige naam Demis H. gedraaid en geproduceerd. Ik heb een stuk of 14 vinyl releases gedaan (jump en tekstyle), releases uitgebracht op onder meer Explosive Car Tuning (Explosive Records), ZOO Records, SUR+ en mijn eigen label dat ik destijds met Pascal Rolay runde: Dynamik Traxx. Zo kwamen veel toffe gigs in Nederland, België en Frankrijk op mijn pad en had ik residenties in Zino Tilburg en Club X, dat ook korte tijd in Tilburg gevestigd was. In januari 2014 vond ik dat het tijd was voor verandering. Ik ben verder gegaan onder de nieuwe naam Orphan, een naam die 200 procent bij me past qua levensverhaal en muzikaal gericht op freestyle. Draaien en produceren wat ik wil, fuck de hokjes.”

Orphan

“Door de jaren heen heb ik op veel mooie feesten mogen staan. Klein, groot, indoor of festival: het kwam allemaal voorbij. Een van de hoogtepunten was toch wel de release van ‘Bass Droppin’’ op Pussy Lounge Music, een track die ik samen met Ruthless maakte. Het dieptepunt was het afbranden van Zino Tilburg in 2009, waar ik destijds veel draaide.”

Fuck de hokjes, dat is freestyle

 Mooiste gig ooit?

“Ik geniet van alle gigs waar ik mag draaien. Maar als ik terugdenk, geniet ik nog steeds van mijn optredens in de Zino en Epic, Decibel outdoor festival, Intents Festival, Harmony of Hardcore en Dream Village. Maar ook de gigs in de welbekende boomboxen (containers) zijn me bijgebleven. Zo klein, maar reuzegezellig altijd. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

 Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik heb niet echt een favoriete stijl, denk niet zo in hokjes. De ene dag luister ik naar iets uit iets uit de jaren ’60, de andere dag naar dikke trap van een onbekende producer uit Chili. Ook ben ik groot fan van euforische hardstyle. Daar kan ik heerlijk bij wegdromen.”

 Groot festival of kleine club?

“Ik heb geen voorkeur. Een groot festival is natuurlijk altijd mooi om te doen, maar draaien in een club blijft ook special. Daar kan het dak eraf.”

Orphan

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Vince, Ruthless, Darkraver, Francois, Pat B, maar ook namen als Atmozfears of Wasted Penguinz.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Dat ziet er heel mooi uit. Ik ben bezig aan een nieuwe solo release die ik hopelijk weer bij Pussy Lounge Music kwijt kan. Daarna volgen wat collabs. Er komen ook weer leuke gigs aan, zoals Harmony of Hardcore. Daar hebben we voor het 4e jaar op rij onze eigen freestyle stage. Verder natuurlijk mijn jaarlijkse birthday bash in Epic, Intents Festival, Decibel outdoor festival en een boel kleinere feestjes tussendoor.”

Ultieme droom?

“Gelukkig blijven in wat ik ben en doe. Ik probeer te genieten van elk moment dat ik mee mag maken.”

Volg Orphan op Facebook, Twitter en Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle en hardcore in maart: de tips van Sam van Ierssel

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere...