maandag, november 30, 2020
Home Music House Rock The House #24: mix + interview Sirens

Rock The House #24: mix + interview Sirens

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. Aflevering 24 is een extra bijzondere, omdat we de artiest in kwestie dit keer door júllie lieten nomineren. Uit vele inzendingen in reactie op onze Facebookpost werd uiteindelijk dj/producer Sirens als de gelukkige gekozen. De Tilburgse eclectic-dj luidt je zomer in met een energieke, gevarieerde mix vol hiphop, moombahton en EDM, waarin de tracks je als in een megamix om de oren vliegen. Play it loud!

Naam: Rens Grootswagers
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 23
Genre: Eclectic (hiphop/r&b, moombahton, reggaeton, dancehall, trap)

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik denk dat dit een mooie samenvatting is van wat er allemaal in mijn setjes voorbij kan komen. Van oude urban dingen tot aan gekke EDM-tracks, ik vind het allemaal vet. Het ligt altijd aan het feestje zelf maar ik hou van lekker gevarieerd. Er zitten ook nog wat van mijn eigen tracks in verstopt.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Dat is al weer even geleden. Ik ben een jaar of 5 geleden samen met een paar vrienden zelf een maandelijks feestje begonnen in een café in Waalwijk. Bassline heette het. Ik weet nog dat ik best zenuwachtig daar stond aangezien ik nog nooit een echt optreden had gedaan. Ook draaiden de rest van de dj’s alleen maar house-achtige dingetjes en ik kwam daar dan weer een uurtje tussen met veel urban, wat natuurlijk wel op zou vallen. Uiteindelijk was het een super tof feestje wat nog een aantal vervolgen heeft gehad.”

Hoe zou je het verloop van Sirens tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Tot nu toe heeft er altijd wel een stijgende lijn in gezeten waar ik wel tevreden over ben. Ik zou de lijn zelf nog wel wat meer stijgend willen hebben maar ik heb al op veel leuke feestjes mogen draaien. Toen ik bij nul begon had ik niet gedacht dat ik ooit op grote feesten en festivals zou komen staan, waar ik nu hoop het steeds vaker en groter te mogen doen.”

“De eerste highlight was een dj-contest van Stereo Sunday Festival. Die won ik, waardoor ik de Knaltival-stage mocht openen in een grote tent. Dat was meteen ook het eerste festival waar ik heb gestaan.”

“Daarnaast heb ik een aantal huisfeestjes gedaan in Tilburg met de BANGANAGANGBANGERS voor een schoolproject. Dat vond ik ook hele toffe feestjes, daar heb ik ook veel mensen leren kennen wat me ook veel goed heeft gedaan.”

Sirens

Mooiste gig ooit?

“Daar moet ik lang over nadenken, maar dan kies ik de introweek in Tilburg. Een grote koepelhal gevuld met een paar duizend man en daar mocht ik toen afsluiten. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Salsa! Heerlijk om gewoon thuis op te zetten en je dingen bij te doen. Je wordt er ook meteen een stuk vrolijker van. Ook luister ik, als ik na een optreden naar huis moet, vaak klassieke muziek. Lekker rustgevend.”

Groot festival of kleine club?

“Groot festival. Het hoeft niet eens een groot festival te zijn, de sfeer die je op een festival hebt krijg je in een club niet zo snel.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Qua draaien is dat zeker dj Irwan. Ik heb een paar keer bij hem mee kunnen kijken en ik kan het steeds niet geloven hoe technisch en creatief hij draait. Bij elke filmpje dat van hem voorbij komt, zit ik weer met open mond te kijken. Zijn sets gaan ook alle kanten op. Lekker gevarieerd en naadloos aan elkaar gemixt.”

“Op producerend vlak haal ik erg veel inspiratie uit Major Mazor. Hun sound is echt heerlijk, een goede combi van EDM en dancehall. Daarnaast heb ik ook heel veel waardering voor Cesqeaux. Hij komt elke keer weer met een leipe nieuwe sound aan zetten. Zijn tracks zijn heel creatief en dat zie je ook in alles wat er bij hem omheen gebeurt. Ik ben ook echt wel jaloers hoe hij in Ableton te werk gaat.”

Sirens

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Het is maar hoe je het bekijkt. Ik draai regelmatig in een kroeg in Tilburg waar ik dan ook stiekem altijd wel blijf hangen. Dus in dat opzicht ga ik wel regelmatig uit maar dat is dan wel vaak het gevolg van het feit dat ik ergens moet draaien.”

Ultieme droom?

“Leven van de muziek en het draaien. Het lijkt me geweldig dat ik zelf hele dikke tracks kan maken die dan vervolgens door iedere grote naam gesupport wordt. Daarnaast is het ook heel tof als je met het draaien op de gekste feestjes en in de mooiste landen mag komen. Ik studeer op dit moment nog, ik doe de opleiding IEMES op Fontys in Tilburg. Daarnaast is het vooral wel met muziek bezig zijn. Veel opgesloten zitten op mijn kamer.”

 

Dj Sirens

Voor meer info en boekingen: check de Facebookpagina van Sirens

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...