zondag, mei 9, 2021
HomeMusicRock The House #61: Eqlipse

Rock The House #61: Eqlipse

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 61: Eqlipse uit Eindhoven en uit Tubbergen.

Naam: Tom Bergman & Niek Staarink
Woonplaats: Eindhoven & Tubbergen
Leeftijd: 19/21
Genre: Hardstyle

- Advertisement -

Hoe zijn jullie ooit begonnen met draaien/produceren?
Tom: Ik denk dat ik rond 2011/2012 het wist. Alleen wist ik nooit wat. In die tijd luisterde ik vooral veel muziek van Avicii, Alesso, Swedish House Mafia en Armin van Buuren. Dat inspireerde me wel om muziek te gaan maken. Ik was pas 12 in die tijd, dus een echte goede reden waarom ik het wilde was er niet. Na wat zoeken vond ik FL Studio en begon het prutsen en sindsdien heb ik jaren niks anders meer gedaan. Op gamen na. Toen ik echt Hardstyle begon te waarderen maakte ik de keuze om dat te gaan produceren.

Niek: Een specifiek moment kan ik me niet precies herinneren. Wel was ik altijd geïnteresseerd in muziek en het maken van muziek alleen wist ik nooit waar dit mee kon. Toen een vriend van mij een filmpje plaatste dat hij zelf met een programma (FL Studio) muziek maakte heb ik hem gevraagd waar hij dit mee deed. Sinds die dag ben ik begonnen met het maken van muziek.

Hoe zou je deze mix zelf omschrijven? En zitten er tracks tussen die extra aandacht verdienen?
Tom: We hebben geprobeerd een gebalanceerde hardstyle mix te maken en hebben vooral platen gekozen die iets speciaals hebben en waar we een bepaald gevoel bij krijgen. Er zitten oude en nieuwe platen bij, Euphoric en Raw, en natuurlijk wat eigen platen. Maar elk van die platen geeft ons een bepaald gevoel. Dat is voor ons het mooie aan Hardstyle. De eerste track van Rebourne – ‘Leaving’ – is voor mij een hele speciale track. Elke keer als ik de melodie hoor ben ik weer verbaasd hoeveel emotie erin zit.
Niek: Eqlipse & Oryon – ‘Hold On’ – vind ik persoonlijk echt een vette track. De mix van de intro die iets harder is en de twee melo’s die verschillend van elkaar zijn vind ik mooi.

Hoe zou je je eigen geluid omschrijven?
Tom: Eigen geluid denk ik nog niet dat we hebben maar wat we maken proberen we altijd melodisch en euforisch te houden. Op welke manier dan ook. Ons genre is heel energiek, bedoeld voor festivals en dikke feesten. Het moet mensen aan het dansen krijgen. Hardstyle heeft iets geks. Alsof het een mensen uit zichzelf verbindt met elkaar.

Buiten je ‘eigen’ sound om, naar welke andere genres luisteren jullie?
Niek: “Ik heb niet echt speciaal een guilty pleasure. Als iets goed klinkt dan luister ik er naar. Maakt niet uit wat voor genre.”
Tom: “Mijn muzieksmaak is echt heel divers. Buiten eigen muziek luister ik eigenlijk vrijwel nooit naar Hardstyle. Future Bass is wat ik voornamelijk luister nu. Maar ook dingen als Rap, Jazz en Modern Klassiek kan ik soms echt dagenlang gaan luisteren. “

Wie zijn jullie grote muzikale voorbeelden ?
Niek: Voor mij is Atmozfears wel iemand die me heeft geïnspireerd tot het maken van hardstyle. ‘Accelerate’ was iets waar ik heel veel naar heb geluisterd, ook zijn remixen (‘Find You’ en ‘If I Lose Myself’) zijn tracks waar ik veel naar heb geluisterd. Op dit moment vind ik Atmozfears, Devin Wild, Demi Kanon en Phuture Noize echt goed.
Tom: Voor mij was mijn voorbeeld altijd Code Black. Zijn tracks hadden voor mij echt iets speciaals en daar luisterde ik dan ook 24/7 naar. Maar dit is tegenwoordig ook inderdaad meer verschoven naar Atmozfears. Elke track die die gast uitbrengt zit gewoon extreem goed in elkaar, zowel technisch als muzikaal. Daarnaast haal ik ook veel inspiratie uit de muziek van Illenium, hoewel dit geen hardstyle is hebben zijn platen een bepaald gevoel wat me enorm raakt. Sub Zero Project is wel echt de artiest die ik het meest bijzondere vind. Zij hebben met hun kicks bijna de halve scene veranderd.

Nog speciale dingen van jullie die we binnenkort kunnen verwachten?
Niek: Binnenkort komt onze nieuwe plaat Illumination uit. Het is een track met een beetje een vergelijkbare sfeer als ‘Here I Am’. Hij zal over een paar weekjes uitkomen.
Tom: Daarnaast zijn we met een aantal leuke collabs bezig, waaronder een met Rezurector en een met Oryon waar we al vaker mee hebben gewerkt. Daar komt altijd iets moois uit!
Ook zijn we weer met wat zomerse, euforische muziek bezig en gaan we waarschijnlijk samenwerken met een vocalist. Hier komt hopelijk ook iets diks uit!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...